ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεραπετρίτης: Ο Πρωθυπουργός «έχει κατασταλάξει» σε πρόταση για ΠτΔ

13:20 - 13 Ιαν 2020 | Πολιτική
Την εκτίμηση ότι ο Πρωθυπουργός «έχει κατασταλάξει» σε ό,τι αφορά το πρόσωπο που θα προτείνει για την Προεδρία της Δημοκρατίας εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Όπως επισήμανε ο κ. Γεραπετρίτης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6» το ζήτημα «δεν είναι το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας, όσο τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να φέρει στο πλαίσιο τοιυ συνταγματικού ρόλου που επιτελεί».

«Θα πρέπει να είναι ένα πρόσωπο υψηλούς κύρους που θα εκφράζει την ενότητα του έθνους και να μπορεί να επιτελέσει την αποστολή τους ως διεθνής παραστάτης της χώρας» τόνισε.

Σε ό,τι αφορά τον νέο εκλογικό νόμο ο υπουργός σημείωσε πως «στη βάση του συστήματος δεν υπάρχει διαφοροποίηση από το ΚΙΝΑΛ» και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι το εκλογικό σύστημα που προτείνει η κυβέρνηση είναι δικαιότερο από το υφιστάμενο».

Ερωτηθείς για τη νομική αντιμετώπιση των πρωταγωνιστών στα επεισόδια κατά την ανακατάληψη των δύο κτηρίων στο Κουκάκι, ο υπουργός Επικρατείας επεσήμανε ότι «η ποινική νομοθεσία προβλέπει ορισμένα αδικήματα ως πλημμελήματα π.χ. να υπάρχει απόπειρα για απλή βλάβη κατά πολίτη ή οργάνου της τάξης», με την ταυτόχρονη διευκρίνιση, «εάν υπάρχει το ενδεχόμενο βλάβης για έναν άνθρωπο, αυτό γίνεται κακούργημα». «Τα όσα συνέβησαν συνιστούν κακουργήματα και οχι πλημμελήματα γιατί αποδέχονται το ενδεχόμενο να αποτελέσουν κίνδυνο ζωής» πρόσθεσε.

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.