ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βούτσης για ΠτΔ: «Προσχηματική και απαράδεκτη» η στάση της κυβέρνησης

16:09 - 13 Ιαν 2020 | Πολιτική
Βούτσης για ΠτΔ: «Προσχηματική και απαράδεκτη» η στάση της κυβέρνησης
Στη στάση της κυβέρνησης στο θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας αναφέρθηκε ο τέως πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, τονίζοντας ότι «ενθαρρύνεται μια πολιτική αποδοκιμασίας προς το πρόσωπο του νυν Προέδρου της Δημοκρατίας».

O τέως πρόεδρος της Βουλής τόνισε, σε συνέντευξή του στο «ΘΕΜΑ Radio 104,6», ότι η στάση της κυβέρνησης είναι «προσχηματική» και «απαράδεκτη».

«Όταν κανείς θέλει τη συναίνεση τότε οι προσχηματικές αμφιβολίες έχουν καθαρά πολιτικό χαρακτήρα» υπογράμμισε ο κ. Βούτσης, προσθέτοντας ότι αντί της συναίνεσης καταδεικνύεται «πολιτική εμπάθεια». «Η στάση αυτή είναι απαράδεκτη και για τον ίδιο το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας ανεξαρτήτως προσώπων» συμπλήρωσε.

Ο τέως πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε και στην κατάσταση που επικρατεί στα Εξάρχεια τους τελευταίους μήνες με τις εν εξελίξει αστυνομικές επιχειρήσεις τονίζοντας ότι «ενώ συντηρείται ένα πολεμικό κλίμα με εσωτερικούς εχθρούς και συγκρούσεις, αφήνονται ανεξέλεγκτες οι συμμορίες των ναρκεμπόρων με αποτέλεσμα να κλείνουν το ένα μετά το άλλο τα παραδοσιακά μαγαζιά της περιοχής και οι κάτοικοι να αισθάνονται πολλαπλή ανασφάλεια». «Πρόκειται για μια επίδειξη κυβερνητικού αυταρχισμού ενταγμένη σε μία άκρως επικίνδυνη επικοινωνιακή προσπάθεια της κυβέρνησης» υπογράμμισε ο κ. Βούτσης, σημειώνοντας ότι «η στάση αυτή βρίσκεται έξω από κάθε δημοκρατική αρχή».

Ερωτηθείς για το νέο εκλογικό νόμο, ο κ. Βούτσης υπερασπίστηκε το σύστημα της απλής αναλογικής χαρακτηρίζοντας την ως «απολύτως ώριμη συνθήκη» και τονίζοντας ότι «η κουλτούρα των συνεργασιών και των συμμαχιών αποτελεί “υγεία” για το πολιτικό σύστημα».

Ο τέως πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι μέσω της απλής αναλογικής με την οποία θα διεξαχθούν οι επόμενες εκλογές «θα δοθεί η προοδευτική λύση για τη χώρα, αφού», όπως τόνισε «ο λαός ψηφίζει κάθε φορά με βάση τα δεδομένα με τα οποία γίνονται οι εκλογές».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.