ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προανακριτική για Novartis: Η σκυτάλη των καταθέσεων στην Ελένη Ράικου

10:10 - 14 Ιαν 2020 | Πολιτική
Προανακριτική για Novartis: Η σκυτάλη των καταθέσεων στην Ελένη Ράικου
Σήμερα, Τρίτη 14 Ιανουαρίου, στις 4 μ.μ. αναμένεται να καταθέσει η πρώην εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Ράϊκου στην προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση Novartis.

Έχουν προηγηθεί οι δύο καταθέσεις της κ. Ράικου στην τακτική δικαιοσύνη, εκεί όπου και αποκάλυψε τους διαλόγους που έχει με τον πρώην υπουργό. Η κατάθεση που ξεκινά σήμερα αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον του πολιτικού και όχι μόνο κόσμου και να διαρκέσει παραπάνω από μία ημέρα.

Η Ελένη Ράικου παραιτήθηκε 24 Μαρτίου 2017, μετά από δημοσίευμα το οποίο υπήρξε στην εφημερίδα «Documento», καταγγέλλοντας ότι δεν θα γίνει «Ιφιγένεια» σε παρεμβάσεις στο έργο της από επίορκους κρατικούς λειτουργούς και ισχυρά συμφέροντα. Τον Σεπτέμβριο του 2019, κατέθεσε ότι έχοντας χρεωθεί το 2016 τον φάκελο της δικογραφίας για την υπόθεση Novartis, δεχόταν πιέσεις να στείλει το φάκελο στη Βουλή, αν και δεν προέκυπταν στοιχεία για πολιτικά πρόσωπα. Η κ. Ράικου ήταν αυτή που κατονόμασε τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ως «Ρασπούτιν».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.