ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπεγράφη η απόφαση για την πρόσληψη 400 συνοριοφυλάκων στην Αστυνομία

13:37 - 14 Ιαν 2020 | Πολιτική
Υπεγράφη η απόφαση για την πρόσληψη 400 συνοριοφυλάκων στην Αστυνομία
Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, υπέγραψε σήμερα την απόφαση για την πρόσληψη 400 Συνοριοφυλάκων στην Ελληνική Αστυνομία για την πλήρωση υφισταμένων κενών οργανικών θέσεων του Σώματος της ΕΛΑΣ και την κάλυψη ιδιαίτερα αυξημένων αναγκών του Σώματος λόγω του μεταναστευτικού.

Η διαδικασία πρόσληψης θα γίνει το συντομότερο με το σύστημα της μοριοδότησης, υπό την ευθύνη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Όσον αφορά την εκπαίδευση των νέων συνοριοφυλάκων, αυτή πρόκειται να είναι τετράμηνη. Τους δύο από τους τέσσερις μήνες θα εκπαιδευτούν θεωρητικά σε Αστυνομική Σχολή η οποία θα καθοριστεί από την ηγεσία της ΕΛΑΣ.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, «είναι γεγονός ότι το εντεινόμενο μεταναστευτικό ρεύμα προς τη χώρα μας αυξάνει τις υποχρεώσεις της Ελληνικής Αστυνομίας. Εξ αυτού του λόγου και με βάση το έλλειμμα που υπάρχει στην οργανική δύναμη της ΕΛΑΣ κατέστη αναγκαία η πρόσληψη των 400 επιπλέον συνοριοφυλάκων», ύστερα από αίτημα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.