ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θεοδωρικάκος για μεταναστευτικό: Πρόσθετα μέτρα αν συνεχιστούν οι ροές

10:56 - 15 Ιαν 2020 | Πολιτική
Θεοδωρικάκος για μεταναστευτικό: Πρόσθετα μέτρα αν συνεχιστούν οι ροές
«Αν συνεχιστούν οι ροές παρά τα μέτρα, πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε. Αν χρειαστούν πρόσθετα μέτρα θα τα πάρουν ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση».

Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων για το μεταναστευτικό ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον ρ/σ Θέμα 104,6. Παράλληλα, ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε πως «η κυβέρνηση έχει μια ολοκληρωμένη πολιτική προκειμένου να έχουμε τα επιθυμητά αποτέλεσμα», ωστόσο παραδέχθηκε ότι «υπάρχουν παράμετροι του προβλήματος που δεν ελέγχονται».

Διευκρινίσεις για το νέο εκλογικό νόμο

Αναφερόμενος στο μπόνους των εδρών σε συνασπισμό κομμάτων, ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι «αυτό που λέει ο νόμος είναι ότι όταν υπάρχει συνασπισμός κομμάτων για να πάρει το μπόνους ως πρώτη πολιτική δύναμη θα πρέπει ο μέσος όρος του ποσοστού να είναι μεγαλύτερος από το ποσοστό του δεύτερου κόμματος».

Επιπλέον, συμπλήρωσε ότι ο Πρωθυπουργός φέρνει έναν νόμο που, όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά, «είναι αναλογικότερος». «Είμαστε σίγουροι ότι ο εκλογικός νομος λειτουργεί και είναι δικαιότερος», πρόσθεσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Προανήγγειλε ακόμη ότι μέχρι το τέλος του α΄ εξαμήνου του 2020 θα έρθει στη Βουλή ο νόμος των εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση που «θα συνοδεύει τον συνολικό νόμο για την αυτοδιοίκηση τον οποίο έχουμε ξεκινήσει να ετοιμάζουμε».

Τέλος, όσον αφορά τον εκλογικό νόμο της αυτοδιοίκησης «θα είναι μέσα και θα περιέχει την κατάργηση της απλής αναλογικής που προκάλεσε προβλήματα και υποχρεωθήκαμε να πάρουμε μέτρα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.