ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΚΙΝΑΛ για μεταναστευτικό: Η χώρα δεν αντέχει άλλους ερασιτεχνισμούς

14:51 - 15 Ιαν 2020 | Πολιτική
ΚΙΝΑΛ για μεταναστευτικό: Η χώρα δεν αντέχει άλλους ερασιτεχνισμούς
Για «ξεκάθαρη παραδοχή αδυναμίας διαχείρισης του προσφυγικού-μεταναστευτικού μέσω των υπαρχουσών δομών» κάνει λόγο το ΚΙΝΑΛ, μετά τη σημερινή κυβερνητική ανακοίνωση για ίδρυση υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου υπό τον Νότη Μηταράκη.

Σε δήλωσή του ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Καμίνης, σημειώνει πως η κυβέρνηση «ομολογεί το σοβαρό λάθος που διέπραξε με την κατάργηση του υπουργείου Μετανάστευσης κατά τον σχηματισμό της τον Ιούλιο. Λάθος που επιχείρησε να διορθώσει, ανεπιτυχώς όπως δείχνει η σημερινή εξέλιξη, δημιουργώντας συντονιστές επί συντονιστών».

Ο κ. Καμίνης συνεχίζει «όπως είχε προβλέψει από την αρχή το Κίνημα Αλλαγής, ή για επικοινωνιακούς λόγους κατάργηση του υπουργείου δημιούργησε ένα πρόσθετο διοικητικό κι επιχειρησιακό χάος, που θέτει πια σήμερα σε σοβαρή δοκιμασία την κοινωνική ειρήνη στα νησιά, αλλά και σε άλλα σημεία της επικράτειας. Η κατάργηση του υπουργείου δεν έλυσε σχεδόν κανένα από τα πολλά προβλήματα που είχε δημιουργήσει η κάκιστη διαχείριση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

«Η κυβέρνηση οφείλει πια να αντιμετωπίσει τη μεταναστευτική και προσφυγική πρόκληση με μεγαλύτερη σοβαρότητα και μικρότερη έπαρση. Η χώρα δεν αντέχει άλλους ερασιτεχνισμούς. Το προσφυγικό/μεταναστευτικό τείνει σήμερα πια, ενώπιον και της πολυεπίπεδης τουρκικής πρόσκλησης, να προσλάβει εκρηκτικές διαστάσεις», καταλήγει ο τομεάρχης του ΚΙΝΑΛ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.