ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στην επανασύσταση του υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής

17:24 - 15 Ιαν 2020 | Πολιτική
Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στην επανασύσταση του υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής
Η απόφαση της κυβέρνησης να επανιδρύσει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, τοποθετώντας τον μέχρι πρότινος υφυπουργό Εργασίας, Νότη Μηταράκη επικεφαλής, προκάλεσε «κύμα» αντιδράσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτησή του στο facebook σχολίασε ειρωνικά την απόφαση και χαρακτήρισε «γκάφα ολκής» την προ μηνών κατάργησή του. Στον κ. Τσίπρα απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Για «ξεκάθαρη παραδοχή αδυναμίας διαχείρισης του προσφυγικού-μεταναστευτικού μέσω των υπαρχουσών δομών» έκανε λόγο το Κίνημα Αλλαγής, μέσω του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη, Γιώργου Καμίνη.

«Το πρόβλημα του προσφυγικού δεν έχει να κάνει τόσο με την επανασύσταση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, μετά από έξι μήνες διακυβέρνησης της ΝΔ, όσο με το ποια πολιτική θα εφαρμόσει αυτό το υπουργείο» σχολίασε από την πλευρά του το ΚΚΕ.

«Εμείς λέμε εδώ και μήνες ότι η Νέα Δημοκρατία δεν έχει πρόγραμμα σε σχέση με το λαθρομεταναστευτικό. Σήμερα αποδείχτηκε ότι όχι μόνο πρόγραμμα δεν έχουν, αλλά και μυαλό δε βάζουν», αναφέρει η Ελληνική Λύση και προσθέτει: «Έπρεπε δηλαδή να προπηλακιστεί ένας άνθρωπος, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και μετά να τον κάνουν υπουργό. Μάλλον έψαχναν σάκο του μποξ και τον βρήκαν στο πρόσωπο του κ. Μηταράκη».
 
Αιχμηρή ήταν και η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25. Αναλυτικά: «Η Κυβέρνηση της φαρσοκωμωδίας συνεχίζει να δίνει παραστάσεις και σήμερα επανιδρύοντας το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής που προ 6 μηνών κατήργησε και το έθεσε υπό το Προστασίας του Πολίτη και τον “επιτελικότατο” κ.Χρυσοχοϊδη. Προφανώς δεν θα τα πήγε και τόσο καλά ο “επιχειρησιακός” Υπουργός της Κυβέρνησης στο εν λόγω θέμα και ως εκ τούτου του αφαιρείται πλέον το χαρτοφυλάκιο.
 
Μάλιστα Υπουργός του συγκεκριμένου “επανιδρυμένου” Υπουργείου καθίσταται ο κ.Μηταράκης -προφανώς για να λυθούν και οι καραμπόλες και οι κόντρες εντός του Υπουργείου Εργασίας-, ο οποίος έχοντας κάνει πλέον και τη “βρώμικη δουλειά” του ασφαλιστικού νομοσχεδίου τώρα μεταφέρεται στη Μεταναστευτική Πολιτική και το Άσυλο, ίσως για να είναι πιο πειστικός την επόμενη φορά που θα επισκεφτεί το Βόρειο Αιγαίο».
 
 
 
 
Τελευταία τροποποίηση στις 17:34 - 15 Ιαν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.