ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η αντιπολίτευση αποφασίζει για την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

21:16 - 15 Ιαν 2020 | Πολιτική
Η αντιπολίτευση αποφασίζει για την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου
Αποφάσεις για τη στάση που θα κρατήσουν καλούνται να λάβουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη για την επιλογή της προέδρου του ΣτΕ, Αικατερίνης Σακελλαροπούλου ως υποψήφιας για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Ήδη από τον ΣΥΡΙΖΑ έχει δοθεί ένα πρώτο σχόλιο στον απόηχο του διαγγέλματος του πρωθυπουργού

«Η κ. Σακελλαροπούλου είναι μια δικαστής που χαίρει γενικής εκτίμησης, γι αυτό και την πρότεινε η κυβέρνησή μας για πρόεδρο του ΣτΕ. Όμως τα κριτήρια για την επιλογή ενός ανώτατου δικαστικού και του ΠτΔ δεν είναι ίδια. Εδώ λοιπόν υπήρχε ένα θεσμικό ατόπημα του πρωθυπουργού, αναφέρθηκε στην πολιτική οικογένεια της κ. Σακελλαροπούλου. Οι δικαστικοί δεν επιλέγονται με αυτό το κριτήριο για τη θέση τους. Η κ. Σακελλαροπούλου δεν έχει υπηρετήσει σε άλλη δημόσια θέση για να έχει δώσει λόγους να ξέρουμε τις πολιτικές της πεποιθήσεις και την πολιτική της οικογένεια. Αυτό δεν μπορώ να φανταστώ πως το εκστόμισε ο πρωθυπουργός και συνιστά θεσμικό ατόπημα που ελπίζω στο μέλλον να το διορθώσει» τόνισε ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης άφησαν αιχμές για την μέχρι τώρα στάση της κυβέρνησης και συνέδεσαν τη σημερινή ανακοίνωση με επικοινωνιακές στοχεύσεις λόγω της συγκυρίας.

Η στάση της ελάσσονος αντιπολίτευσης
 
Αύριο στις 15:00 συνεδριάζει το πολιτικό συμβούλιο και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής, ενώ το απόγευμα θα γίνει διευρυμένη σύσκεψη της Πολιτικής Γραμματείας του ΜέΡΑ25.
 
«Το ΚΚΕ ποτέ δεν έχει επικεντρώσει -ούτε τώρα επικεντρώνει- στο πρόσωπο το οποίο κάθε φορά προτείνεται να εκλεγεί ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας», τονίζει, από την πλευρά του ο Περισσός.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «τον θεσμό της Προεδρίας της Δημοκρατίας τον κρίνουμε αποκλειστικά με βάση το ρόλο και τις αρμοδιότητες του θεσμού, που είναι αυτές του θεματοφύλακα της κυρίαρχης πολιτικής και της επικύρωσης των αντιλαϊκών κατευθύνσεων της εκάστοτε κυβέρνησης. Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα, με την πρόταση του πρωθυπουργού για την υποψηφιότητα της κας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας».

Τέλος, η Ελληνική Λύση επισημαίνει ότι θα λάβει όποια απόφαση αφού συσκεφθούν τα όργανα του κόμματος.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση «όταν, κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρόεδρος του κόμματος κ. Κυριάκος Βελόπουλος είπε πως το όνομα του υποψηφίου προέδρου θα είναι έκπληξη, όλοι χαρακτήριζαν την δήλωση "ό,τι νά' ναι"!».

«Σε κάθε περίπτωση, η επιλογή της κ. Σακελλαροπούλου αποδεικνύει την "αριστεροφοβία" της ΝΔ! Μία ερώτηση. Ποιος την γνωρίζει στον πλανήτη, ώστε να ληφθεί υπ' όψιν η άποψή της στα διεθνή θέματα; Δεν αναφερόμαστε στο πρόσωπο της κ. Σακελλαροπούλου, η οποία είναι αξιοσέβαστη αλλά δεν γνωρίζουμε αν είναι κατάλληλη για Πρόεδρος της Δημοκρατίας».

«Θα συσκεφθούν τα όργανα του κόμματος και θα αποφασίσουμε σύντομα, αφού "ζυγίσουμε" το εθνικό και όχι το κομματικό συμφέρον», καταλήγει η Ελληνική Λύση.

 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.