ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Nαι» και από το ΚΙΝΑΛ στην ψήφιση της Σακελλαροπούλου

17:09 - 16 Ιαν 2020 | Πολιτική
«Nαι» και από το ΚΙΝΑΛ στην ψήφιση της Σακελλαροπούλου
Όπως αναμενόταν τα όργανα του ΚΙΝΑΛ αποφάσισαν να στηρίξουν την υποψηφιότητα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για την Προεδρία τη Δημοκρατίας.

Η Φώφη Γεννηματά ανακοίνωσε πως το ΚΙΝΑΛ λέει «ναι» στην ψήφιση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου για το θώκο της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Αυτό αποφασίστηκε στην κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Στη δήλωση που έκανε ακολούθως, η πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η κυρία Σακελλαροπούλου θα  εκπληρώσει με υπευθυνότητα και επιτυχία την συνταγματική της αποστολή.

Αναλυτικά η δήλωσή της:

"Θέσαμε εξ αρχής το πλαίσιο και τα κριτήρια για τα χαρακτηριστικά του νέου ΠτΔ που συνιστούν προϋπόθεση της δικής μας συναίνεσης.
Η προσωπικότητα της κ. Σακελλαροπούλου ανταποκρίνεται σε ουσιώδεις πλευρές της πρότασής μας: Είναι μία γυναίκα που υπηρετεί με συνέπεια προοδευτικές
αντιλήψεις, όπως απέδειξε και στη δικαστική της διαδρομή, με το γνωστό ακέραιο δημοκρατικό της ήθος -ιδιαίτερα μάλιστα στα χρόνια της κρίσης.
Είμαι βέβαιη ότι θα εκπληρώσει με υπευθυνότητα και επιτυχία την συνταγματική της αποστολή.
Γι’ αυτό, και θα έχει τη στήριξή μας".

Νωρίτερα, θετικός στην υποψηφιότητα της κας. Σακελλαροπούλου δήλωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αλέξη Τσίπρα, πάντως να εξαπολύει επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τους χειρισμούς του.

Πάει για 266 "ναι"

Η κοινοβουλευτική διαδικασία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας αναμένεται να ξεκινήσει πολύ σύντομα. Η πρώτη ψηφοφορία, στην οποία απαιτούνται 200 ψήφοι για την εκλογή της, θα διεξαχθεί, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου την ερχόμενη Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου.

ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ θα ψηφίσουν "ναι" κι έτσι η κα. Σακελλαροπούλου αναμένεται να συγκεντρώνει 266 ψήφους.

Καθαρό "όχι" έχει εκφράσει από την πρώτη στιγμή το ΚΚΕ, ενώ προς το "όχι" προσανατολίζονται Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25, για διαφορετικούς φυσικά λόγους.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:38 - 16 Ιαν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.