ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Μητσοτάκης τηλεφώνησε στη Μέρκελ για Λιβύη και... βέτο

13:44 - 17 Ιαν 2020 | Πολιτική
Ο Μητσοτάκης τηλεφώνησε στη Μέρκελ για Λιβύη και... βέτο
Τηλεφωνική επικοινωνία με την Άνγκελα Μέρκελ είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το μεσημέρι της Παρασκευής, δύο εικοσιτετράωρα πριν από την κρίσιμη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη.

Στο πλαίσιο της διπλωματικής ρελάνς που επιχειρεί η ελληνική κυβέρνηση μετά την απόρριψη του αιτήματός της για συμμετοχή στη Διάσκεψη της Κυριακής για τη Λιβύη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε τηλεφωνικά με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός ανέπτυξε στην κα. Μέρκελ την ελληνική θέση για το λιβυκό ζήτημα, ενώ φυσικά έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο μνημόνιο Τουρκίας- Λιβύης, το οποίο η Ελλάδα θεωρεί άκυρο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως αυτή είναι και η επίσημη θέση της ΕΕ και ζήτησε από τη Γερμανίδα Καγκελάριο να την υπερασπιστεί.

Ακόμα, ο κ. Μητσοτάκης είπε στην κα. Μέρκελ πως η Ελλάδα θα μπλοκάρει με βέτο οποιαδήποτε πολιτική λύση για τη Λιβύη, σε περίπτωση που αυτή δεν ακυρώνει τη συμφωνία Άγκυρας - Τρίπολης. Υπενθυμίζεται πως ο Έλληνας Πρωθυπουργός είχε ενημερώσει για την πρόθεση του βέτο τη Γερμανίδα Καγκελάριο και με επιστολή που της είχε αποστείλλει τις προηγούμενες ημέρες.

Στην ίδια επιστολή ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε εκφράσει και τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν προσκλήθηκε στη Διάσκεψη για το Βερολίνο.

Στην τηλεφωνική του επικοινωνία με την Άνγκελα Μέρκελ ο Έλληνας Πρωθυπουργός ενημέρωσε τη Γερμανίδα Καγκελάριο και για την επίσκεψη του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ στην Ελλάδα.

«Υπενθύμιση» Δένδια στη Γερμανία

"Υπενθύμιση" στη Γερμανία πως η ΕΕ δεν αναγνωρίζει τη συμφωνία Τουρκίας- Λιβύης έκανε και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε στο υπουργείο Εξωτερικών με τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, ο οποίος έφτασε αιφνιδιαστικά το βράδυ της Πέμπτης στην Ελλάδα.
 
Σπύρος Πολυχρονόπουλος
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.