ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεκτό κατά πλειοψηφία το ν/σ για την χρηματοδότηση των ΑΕΙ

16:21 - 17 Ιαν 2020 | Πολιτική
Δεκτό κατά πλειοψηφία το ν/σ για την χρηματοδότηση των ΑΕΙ
Κατά πλειοψηφία επί της αρχής και επί των άρθρων «πέρασε» -και σε δεύτερη ανάγνωση- το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, για την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης και την σύνδεση της χρηματοδότησης των πανεπιστημίων με την αξιολόγηση, από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως να διαβεβαιώνει ότι η ηγεσία του υπουργείου θα λάβει σοβαρά υπόψη τις γόνιμες προτάσεις και παρατηρήσεις που έγιναν από τα κόμματα αλλά και τους αρμόδιους φορείς και αρκετές από αυτές θα τις ενσωματώσει στο νομοσχέδιο με τροποποιήσεις που θα καταθέσει μέχρι την ψήφιση του στην Ολομέλεια.

Σύντομα η υπογραφή της υπουργικής απόφασης για τα κριτήρια

Η κ. Κεραμέως επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας όψιμο το ενδιαφέρον του για τον τρόπο που πρέπει να γίνεται η χρηματοδότηση των πανεπιστήμιων, καθώς όπως είπε, στα 4 χρόνια που ήταν κυβέρνηση ήταν στην απόλυτη ευχέρεια του υπουργού Παιδείας και ποτέ δεν έκανε δεκτές τις προτάσεις που έγιναν από τα πανεπιστημιακά ιδρύματα για την καθιέρωση αντικειμενικών κριτηρίων.

Όπως ανέφερε η υπουργός Παιδείας, σύντομα θα υπογραφεί η υπουργική απόφαση που θα εξειδικεύει τα κριτήρια βάσει των οποίων θα γίνεται η χρηματοδότηση.

Απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για το άρθρο 50, επανέλαβε ότι το υπουργείο Παιδείας δεν κάνει τίποτα περισσότερο από το να συμμορφωθεί η Ελλάδα με τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την ενωσιακή νομοθεσία για να μην της επιβληθούν πρόστιμα.

«Είμαστε ενώπιον μιας μεγάλης τομής που στόχο έχει να ξεφύγουμε από τις αγκυλώσεις και στρεβλώσεις και να βάλουμε γερά θεμέλια στη τριτοβάθμια εκπαίδευση εισάγοντας κριτήρια αξιολόγησης για τη χρηματοδότηση ώστε να γίνουν ακόμα καλύτερα τα ελληνικά πανεπιστήμια και να καταστούν πρώτα στις διεθνείς αξιολογήσεις», τόνισε η κ. Κεραμέως.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.