ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βαρβιτσιώτης για συνάντηση Μητσοτάκη-Χαφτάρ: Η Ελλάδα είναι παρούσα στη Λιβύη

15:31 - 17 Ιαν 2020 | Πολιτική
Βαρβιτσιώτης για συνάντηση Μητσοτάκη-Χαφτάρ: Η Ελλάδα είναι παρούσα στη Λιβύη
Η Ελλάδα εκφράζει με κάθε ευκαιρία και διαχρονικά την αποφασιστικότητά της να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά δικαιώματά της "με κάθε δυνατό μέσο", δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τα Ευρωπαϊκά Θέματα, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, στο πλαίσιο συζήτησης του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση των συνεπειών του Brexit.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι η συνάντηση Μητσοτάκη-Χαφτάρ στέλνει σαφές μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι παρούσα στη Λιβύη. Επισήμανε, δε, ότι με παρέμβασή του στην κ. Μέρκελ, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε τη συμμετοχή της Αθήνας στη διαδικασία του Βερολίνου, σημειώνοντας ότι η διαδικασία αυτή, "ξεκίνησε χρόνια πριν, και στην οποία η Ελλάδα ήταν διαρκώς αποκλεισμένη".

Για πρώτη φορά σήμερα, υπογράμμισε, διεκδικεί η Ελλάδα τη συμμετοχή της, με όρους διασφάλισης της ειρήνης στην περιοχή, μιας βιώσιμης λύσης στο λιβυκό πρόβλημα και στην αποκατάσταση της διεθνούς νομιμότητας και τάξης, την οποία υπερασπιζόμαστε "πάντα" και όχι "α λα καρτ".

"Εκφράζουμε τη διάθεσή μας για ειρηνική συμβίωση και ειρηνική επίλυση των διαφορών, αλλά και την αποφασιστικότητά μας να υπερασπιζόμαστε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα με κάθε δυνατό μέσο" ανέφερε.

Απαντώντας μάλιστα, όπως μεταδίδει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στον επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο, ο οποίος προηγήθηκε στο βήμα, παρακάλεσε τους πολιτικούς αρχηγούς να μην υποβαθμίζουν αυτήν τη θέση που δεν την εκφράζει μόνο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά διαχρονικά η ελληνική πολιτεία.

Διαβάστε επίσης:

Για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο προειδοποιεί το Bloomberg

«Υπενθύμιση» Δένδια στη Γερμανία: Η ΕΕ δεν αναγνωρίζει το μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης

Τελευταία τροποποίηση στις 15:40 - 17 Ιαν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.