ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια με τους ΥΠΕΞ Γαλλίας-ΗΑΕ ελέω διάσκεψης

15:21 - 18 Ιαν 2020 | Πολιτική
Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια με τους ΥΠΕΞ Γαλλίας-ΗΑΕ ελέω διάσκεψης
Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, είχε το μεσημέρι του Σαββάτου τηλεφωνική συνομιλία με τον Γάλλο ομόλογό του, Ζαν-Υβ Λε Ντριάν, με αντικείμενο τις εξελίξεις στη Λιβύη ενόψει της επικείμενης διάσκεψης του Βερολίνου.

Ανάλογη συνομιλία για το ίδιο θέμα είχε και χθες το απόγευμα με τον ΥΠΕΞ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Σεΐχη Abdullah Bin Zayed Al Nahyan.

Στο ίδιο πλαίσιο, τηλεφωνική επικοινωνία είχε και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, αλλά και με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, οι οποίοι θα είναι παρόντες στη συνεδρίαση της Διάσκεψης του Βερολίνου.

Στη διάρκεια της συνομιλίας μεταξύ Μητσοτάκη και Μισέλ επαναβεβαιώθηκε ότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είναι ο θεματοφύλακας του πλαισίου των συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 12-13 Δεκεμβρίου 2019.

Παράλληλα, στην επικοινωνία του Πρωθυπουργού με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, επιβεβαιώθηκε η υπεράσπιση του πλαισίου συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και η έκφραση των θέσεων της Ελλάδας δια των εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Διάσκεψη του Βερολίνου, που διεξάγεται την Κυριακή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.