ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μηταράκης από Σάμο: Απαιτείται πιο εντατική φύλαξη των συνόρων

16:04 - 19 Ιαν 2020 | Πολιτική
Μηταράκης από Σάμο: Απαιτείται πιο εντατική φύλαξη των συνόρων
Στη Σάμο βρέθηκε το πρωί της Κυριακής ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νότης Μηταράκης, προκειμένου να συναντηθεί με κατοίκους του νησιού που συγκεντρώθηκαν από νωρίς έξω από τη νέα δομή μεταναστών στη θέση Ζερβού.

Όπως εξήγησε στους κατοίκους της Σάμου, σύμφωνα με το politischios, βασικός στόχος της Κυβέρνησης είναι ο περιορισμός των ροών από τα έναντι τουρκικά παράλια. Γι’ αυτό το λόγο, όπως είπε, απαιτείται πιο εντατική φύλαξη των συνόρων, με παράλληλη ενίσχυση σε μέσα και ανθρώπινο δυναμικό, αλλά και δημιουργία κλειστών κέντρων, ώστε να σταλεί το μήνυμα ότι όποιος δεν δικαιούται ασύλου, θα επιστρέφει άμεσα πίσω.

Ο κ. Μηταράκης παραδέχθηκε ότι η τελευταία επιστροφή των 11 παράνομων μεταναστών από τη Μυτιλήνη προς την Τουρκία ήταν εξαιρετικά λίγοι σαν αριθμός, όμως τόνισε ότι το σημαντικό είναι ότι η Κυβέρνηση αποφάσισε να ξεκινήσει τις επαναπροωθήσεις προς την απέναντι πλευρά του Αιγαίου.

Ο υπουργός χαρακτήρισε ως επαρκές χρονικό διάστημα, το χρονικό περιθώριο που δίνει ο νόμος για την κράτηση ατόμων, λέγοντας ότι μέσα σε αυτόν τον χρόνο θα κρίνεται ποιος δικαιούται διεθνούς προστασίας και ποιος πρέπει να απελαθεί.

Από την πλευρά τους, οι κάτοικοι εξέφρασαν την κατηγορηματική άρνησή τους στη γιγάντωση του υπό κατασκευή hotspot καλώντας τον κ. Μηταράκη να επισκεφθεί την πόλη της Σάμου, αλλά και το Νοσοκομείο που αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του μόνιμου πληθυσμού εξαιτίας του μεταναστευτικού.

Επίσκεψη στη Λέσβο

Ο κ. Μηταράκης αναμένεται να μεταβεί το μεσημέρι της Κυριακής στη Λέσβο. Στην πρωτεύουσα του νησιού, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, θα πραγματοποιήσει συνάντηση με βουλευτές του νομού, τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, κ. Κώστα Μουτζούρη και φορείς του νησιού.

Ακολούθως, θα επισκεφθεί το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια και θα ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί εκεί από τον διοικητή του κέντρου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.