ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ερντογάν: Γεωτρήσεις με την Ιταλία για να... τρελάνουμε την Ελλάδα

22:29 - 20 Ιαν 2020 | Πολιτική
Ερντογάν: Γεωτρήσεις με την Ιταλία για να... τρελάνουμε την Ελλάδα
Νέες... διαρροές από την τουρκική πλευρά αναφέρουν πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μέσα από το αεροπλάνο της επιστροφής του από τη Διάσκεψη του Βερολίνου, μίλησε για γεωτρήσεις ανοιχτά της Λιβύης, σε συνεργασία με την Ιταλία!
Πιο συγκεκριμένα, νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρόεδρος της Τουρκίας αναφέρθηκε σε κάποιες επαφές που έχει αυτή τη στιγμή με την Ιταλία για πραγματοποίηση γεώτρησης ανοιχτά της Λιβύης.
 
«Αυτή τη στιγμή η Ιταλία είναι σε επαφές μαζί μας, ώστε, στο πλαίσιο της συμφωνίας με τη Λιβύη, να πραγματοποιήσουμε γεώτρηση» ισχυρίστηκε ο Τούρκος πρόεδρος, προδικάζοντας ότι κάτι τέτοιο θα... τρελάνει την Ελλάδα.
 
Ο ίδιος ο Ερντογάν βέβαια... τρελάθηκε με την επίσκεψη Χαφτάρ στην Ελλάδα. Άραγε η συγκεκριμένη αναφορά είναι αληθινή ή απλώς ο Τούρκος Πρόεδρος παίζει ξανά το παιχνίδι των εντυπώσεων;

«Επειδή τώρα οι ακτές μας βλέπουν τις ακτές της Λιβύης, έχουμε πλέον τη δυνατότητα να κάνουμε αυτό που δεν έκανε η Κύπρος κι αυτό τρελαίνει την Ελλάδα... Εξάλλου, εμείς έχουμε την πιο μεγάλη ακτογραμμή στην ανατολική Μεσόγειο. Και αυτό μας δίνει μια επιπλέον δυνατότητα» είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Open TV στην Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχαράκη, η οποία μετέδωσε τις πληροφορίες.

Η στάση της Ιταλίας απέναντι στα όσα συμβαίνουν στη Μεσόγειο το τελευταίο διάστημα, είναι πράγματι διφορούμενη, ενώ να θυμήσουμε πως ακόμη τουλάχιστον δεν έχει υπογράψει τη συμφωνία για τον Eastmed.

Ο Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε επίσης ότι, αν βρει πετρέλαιο ή φυσικό αέριο, θα το μοιραστεί με την Κυπριακή Δημοκρατία, κάτι που -όπως τόνισε επιδεικτικά- δεν κάνουν οι Ελληνοκύπριοι.  «Ό,τι βγει γύρω από την Κύπρο, θα ανήκει και στο βορρά και στο νότο. Όλοι έχουν δικαίωμα να τα μοιραστούν ισότιμα. Αλλά μέχρι σήμερα η νότια Κύπρος δεν το έχει εφαρμόσει. Δεν είπαν ποτέ να κάτσουμε μαζί με το βορρά να τα συζητήσουμε και να τα βρούμε», υπογράμμισε.
 
Τελευταία τροποποίηση στις 22:32 - 20 Ιαν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.