ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα μηνύματα της Ελλάδας στις «ρητορικές εξάρσεις» του Ερντογάν

12:55 - 21 Ιαν 2020 | Πολιτική
Τα μηνύματα της Ελλάδας στις «ρητορικές εξάρσεις» του Ερντογάν
Στόχο να «τρελάνει» την Ελλάδα έχει βάλει ο Τούρκος πρόεδρος με το «πλάνο» του για γεωτρήσεις σε συνεργασία με την Ιταλία, την ώρα που σε «ρητορικές εξάρσεις και κούφιες κορώνες» αναφέρεται ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Σε ρητορικό κρεσέντο προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τη Δευτέρα επαναλαμβάνοντας τα περί «απουσίας υφαλοκρηπίδας γύρω από την Κρήτη» και αναφέροντας ότι «αυτή τη στιγμή η Ιταλία είναι σε επαφές μαζί μας, ώστε, στο πλαίσιο της συμφωνίας με τη Λιβύη, να πραγματοποιήσουμε γεώτρηση». Ο Τούρκος πρόεδρος ισχυρίστηκε «ότι κάτι τέτοιο θα... φρικάρει την Ελλάδα».

Η ελληνική πλευρά παρακολουθεί με ψυχραιμία τις εξελίξεις με τον Έλληνα πρωθυπουργό να στέλνει το μήνυμα ότι η βασική διαφορά της Ελλάδας με την Τουρκία είναι «η οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και αποκλειστικής οικονομικής ζώνης».

Ο πρωθυπουργός επισήμανε κατά την επίσκεψή του στο Καματερό και τους Αγίους Αναργύρους ότι «Είναι μια διαφορά την οποία θέλουμε και μπορούμε να τη συζητήσουμε και αν κάποιοι αισθάνονται ότι έχουν το δίκιο με το μέρος τους τότε δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν από το ενδεχόμενο αυτή η μία διαφορά την οποία έχουμε και αναγνωρίζουμε με την Τουρκία να καταλήξει στη Χάγη σε ένα διεθνές δικαστήριο το οποίο θα αποφανθεί για το ποιος τελικά έχει δίκιο και το ποιος έχει άδικο. Όποιος έχει το δίκιο με το μέρος του δεν φοβάται. Αυτός ο οποίος φοβάται και αυτός ο οποίος εκφράζει νευρικότητα είναι αυτός ο οποίος δεν έχει το δίκιο με το μέρος του».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαβεβαίωσε ότι «η χώρα θα προστατεύσει με όποιο τρόπο χρειάζεται όλα της τα κυριαρχικά δικαιώματα καθώς έχει την απόλυτη αυτοπεποίθηση και βεβαιότητα ότι έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, όχι με ρητορικές εξάρσεις και με κούφιες κορώνες, αλλά με συγκεκριμένες πολιτικές δράσεις οι οποίες στηρίζονται πάντα στο Διεθνές Δίκαιο και στο πλέγμα των συμμαχιών που αργά αλλά μεθοδικά χτίζει η πατρίδα μας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.