ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανακάλεσε την απόφαση για την «χρυσή» βασιλόπιτα ο Βορίδης

12:12 - 21 Ιαν 2020 | Πολιτική
Ανακάλεσε την απόφαση για την «χρυσή» βασιλόπιτα ο Βορίδης
Την έντονη κριτική της αντιπολίτευσης προκάλεσε η απόφαση του υπουργού Μάκη Βορίδη για τη διοργάνωση εκδήλωσης στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την κοπή βασιλόπιτας, η οποία κοστολογείται στα 12.000 ευρώ.

Η εκδήλωση γίνεται για τους εργαζόμενους του υπουργείου και τις οικογένειές τους» εξήγησε σήμερα ο κ. Βορίδης στον τηλεοπτικό σταθμό Open TV. Η εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη για σήμερα το απόγευμα. 

Λίγο αργότερα, ωστόσο, και μετά την αντιπαράθεση που κορυφώθηκε ανάμεσα στον υπουργό Μάκη Βορίδη και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Ζαχαριάδη, ο υπουργός ανακάλεσε την απόφασή του αναφέροντας ότι «Θα ανακαλέσω την απόφασή μου και η εκδήλωση θα γίνει και θα την πληρώσω εγώ, για να είμαστε συνεννοημένοι. Κι επειδή δεν είμαι πλούσιος για να τα βγάλω εύκολα τα λεφτά θα τα πάρω από την αποζημίωση που μου έδωσε ο συγκυβερνήτης του κύριου Ζαχαριάδη, ο κύριος Καμμένος για προσβολή προσωπικότητας. Πήρα 40.000 ευρώ αποζημίωση και θα τα δώσω από εκεί τα λεφτά».

Σημειώνεται ότι το θέμα ήρθε στο φως της δημοσιότητας μέσω ανάρτησης της πρώην υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ολυμπίας Τελιγιορίδου, που έγραψε στο Facebook ότι «Πέρσι στο γραφείο μου στο ΥΠΑΑΤ κόψαμε βασιλόπιτα που στοίχισε 30 ευρώ και φυσικά τα πλήρωσα από την τσέπη μου. Φέτος η πρωτοχρονιάτικη πίτα στο ΥΠΑΑΤ στοίχισε 12.000 ευρώ!!! 12.000 ευρώ!!! Το επιτελικό κράτος εν δράσει!!!».

Πηγές από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης απάντησαν πως «τα 12.000 ευρώ που εγκρίθηκαν για τη συγκεκριμένη εκδήλωση αντιστοιχούν σε 16 ευρώ ανά προσκεκλημένο εργαζόμενο (συνολικά 750 άτομα)».

Τελευταία τροποποίηση στις 12:35 - 21 Ιαν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.