ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο Νταβός ο Μητσοτάκης με τις επενδύσεις στο στόχαστρο

10:10 - 22 Ιαν 2020 | Πολιτική
Στο Νταβός ο Μητσοτάκης με τις επενδύσεις στο στόχαστρο
Γεμάτο είναι το πρόγραμμα του Έλληνα πρωθυπουργού σήμερα Τετάρτη, με το μενού να περιλαμβάνει από… εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας μέχρι σημαντικά τετ α τετ στο Νταβός.

Ειδικότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ξεκινήσει την ημέρα του από τη Βουλή, όπου στις 10:30 θα συμμετάσχει στην ψηφοφορία για την εκλογή της πρώτης γυναίκας Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς η ολομέλεια αναμένεται να αναδείξει στο αξίωμα την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου με ευρεία πλειοψηφία.

Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, στο πλαίσιο αξιολόγησης των υπουργών του και ελέγχου της πορείας του έργου τους.

Το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναχωρήσει για το Νταβός της Ελβετίας προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, με το βλέμμα στην προσέλκυση επενδύσεων αλλά και στην προώθηση των εθνικών, οικονομικών και περιβαλλοντικών στόχων της κυβέρνησης, με αιχμή τα ελληνοτουρκικά.

Ήδη έχουν «κλειδώσει» σημαντικές συναντήσεις του Έλληνα πρωθυπουργού με επικεφαλής πολυεθνικών κολοσσών. Ειδικότερα, θα ξεναγηθεί στις εγκαταστάσεις της Microsoft από τον πρόεδρο της εταιρείας Μπραντ Σμιθ, με τον οποίο θα έχει και συνάντηση, όπως και με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Google Σουντάρ Πιντσάι, τη CEO της Visa Europe Σάρλοτ Χογκ, αλλά και με στελέχη της ζυθοποιίας Heineken που ενδιαφέρονται για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Την Πέμπτη είναι προγραμματισμένη η συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη στο φόρουμ μαζί με τον γνωστό Βρετανό ιστορικό Νάιαλ Φέργκιουσον. Στη συνέχεια θα μιλήσει και για το Green New Deal, το νέο σχέδιο της ΕΕ για το περιβάλλον, από κοινού με τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο της Κομισιόν Φρανς Τίμερμανς και τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε στην Ολομέλεια του φόρουμ.

Όσον αφορά στις συναντήσεις με ηγέτες, κατά την παραμονή του στο Νταβός ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί με τον πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό, τον οποίο η κυβέρνηση αναγνωρίζει σαν νόμιμο πρόεδρο της χώρας. Γίνεται προσπάθεια να έχει συνομιλίες με τον Εμμανουέλ Μακρόν, τον Ντόναλντ Τραμπ και την Άγκελα Μέρκελ, ενώ ενδέχεται να συνυπάρξει και με την Κριστίν Λαγκάρντ.

Εκτός απροόπτου ο πρωθυπουργός θα συνομιλήσει με την «διάδοχο» της Μέρκελ στην προεδρεία της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης, Άννεγκρετ Κραμπ-Κάρενμπαουερ, αλλά και με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μπρουνό Λε Μερ.

Δεν είναι προγραμματισμένη καμία συνάντηση με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος θα συμμετάσχει εκ μέρους της Τουρκίας.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:21 - 22 Ιαν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.