ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης στο Politico: Περισσότερες γυναίκες στον επόμενο ανασχηματισμό

11:56 - 23 Ιαν 2020 | Πολιτική
Μητσοτάκης στο Politico: Περισσότερες γυναίκες στον επόμενο ανασχηματισμό
Τον Ιούλιο, όταν και ανακοινώθηκε η σύνθεση της κυβέρνησής του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχθηκε κριτική για το γεγονός ότι λίγες ήταν γυναίκες που επέλεξε να συμπεριλάβει στο κυβερνητικό σχήμα. Ο Πρωθυπουργός "απάντησε" προτείνοντας γυναίκα για την Προεδρία της Δημοκρατίας και παράλληλα υπόσχεται ότι στον επόμενο ανασχηματισμό, θα διορθώσει το λάθος του.

Κατά την άφιξή του στο Νταβός, όπου θα έχει σημαντικές συναντήσεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στο Politico: «Μόλις εκλέξαμε την πρώτη γυναίκα πρόεδρο στην ιστορία της ελληνικής Δημοκρατίας» ανέφερε ο πρωθυπουργός, δηλώνοντας άκρως ικανοποιημένος για αυτή την εξέλιξη.

«Ο στόχος μου ήταν να επιλέξω ένα πρόσωπο που συμβολίζει την ενότητα της χώρας και, δεύτερον, να καταστήσω απολύτως σαφές ότι προχωράμε σε μια νέα εποχή» πρόσθεσε.
 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε επίσης ότι η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει λάβει «σημαντικές αποφάσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα ζητήματα του περιβάλλοντος».

Ο Πρωθυπουργός δήλωσε ικανοποίηση για το έργο της κυβέρνησης και απαντώντας στην επισήμανση του Politico ότι οι γυναίκες υποεκπροσωπούνται ανέφερε ότι «αυτό είναι κάτι που σκοπεύω να αλλάξω στον πρώτο ανασχηματισμό», τονίζοντας ωστόσο ότι αυτός δεν είναι στα άμεσα σχέδιά του.
 
 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.