ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Aποστρατιωτικοποίηση 16 ελληνικών νησιών ζητά ο Ακάρ

12:14 - 23 Ιαν 2020 | Πολιτική
Aποστρατιωτικοποίηση 16 ελληνικών νησιών ζητά ο Ακάρ
Την αποστρατιωτικοποίηση 16 ελληνικών νησιών ζητά ο Τούρκος υπουργός Αμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

 Σε δήλωσή του στην Daily Sabah ο Τούρκος υπουργός Άμυνας κατηγορεί την Ελλάδα πως παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο επειδή διατηρεί στρατεύματα σε 16 νησιά.

«Η Τουρκία αναμένει από την Ελλάδα να τηρεί το διεθνές Δίκαιο και τις συμφωνίες και να σέβεται τις σχέσεις καλής γειτονίας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Οι συγκεκριμένες θέσεις αφορούν πάγιες τουρκικές απόψεις στις οποίες επανέρχονται κατά καιρούς Τούρκοι αξιωματούχοι, η επαναφορά του ζητήματος από τον Ακάρ υπογραμμίζει εκ νέου την πρόθεση της τουρκικής πλευράς να ανοίξει περαιτέρω την βεντάλια αυτών των ζητημάτων.

Σημειώνεται μάλιστα πως ο Τούρκος Υπουργός σχολίαζοντας το ζήτημα των παραβιάσεων εξέφρασε την πεποίθηση πως στον κόσμο δεν εννοείται να υπάρχουν χωρικά ύδατα 6 μίλια και εναέριος χώρος 10. "Αυτό κάνουν οι Έλληνες, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, είναι παράνομο και παράδοξο." είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, αναφερόμενος στο ζήτημα της Λιβύης σε σχέση με την χώρα μας, δήλωσε " Η Ελλάδα τα θέλει όλα δικά της, θέλει να γίνεται ότι θέλει η ίδια" προσθέτοντας πως αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει εφόσον υπάρχουν διεθνείς κανόνες και συμβάσεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.