ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης στο Bloomberg: Επενδύσεις 100 δισ. ευρώ σε βάθος επταετίας

18:42 - 23 Ιαν 2020 | Πολιτική
Μητσοτάκης στο Bloomberg: Επενδύσεις 100 δισ. ευρώ σε βάθος επταετίας
Το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης της ΝΔ άλλαξε το κλίμα στην Ελλάδα και τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τη χώρα οι επενδυτές. Αυτό υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο Bloomberg, στο περιθώριο της παρουσίας του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.

Εγχώριοι αλλά και ξένοι επενδυτές αντιμετωπίζουν με νέα εμπιστοσύνη την Ελλάδα τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι οι αγορές έχουν αντιδράσει πολύ καλά στις εξελίξεις στη χώρα. 'Εθεσε δε ως στόχο την προσέλκυση επενδύσεων ύψους 100 δισεκατομμυρίων ευρώ σε βάθος επτά έως οκτώ ετών.

«Ξένοι επενδυτές κοιτούν την Ελλάδα και για πρώτη φορά λένε "υπάρχει ένα πειστικό αφήγημα για επενδύσεις εδώ"» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Οι δημοσιογράφοι του Bloomberg σημείωσαν πως το Χρηματιστήριο της Αθήνας το 2019 είχε την καλύτερη επίδοση παγκοσμίως και ρώτησαν εάν υπάρχουν ενδείξεις για πιο μακροπρόθεσμες εισροές κεφαλαίων. Ο πρωθυπουργός απάντησε πως έργα που έχουν ξεμπλοκάρει όπως το Ελληνικό και ευρύτερες επενδύσεις στην αγορά ακινήτων αποτελούν χειροπιαστές αποδείξεις για επενδύσεις με μεγάλο ορίζοντα, ενώ επισήμανε πως η κυβέρνηση εστιάζει στο ρυθμιστικό πλαίσιο και στις αδειοδοτήσεις ώστε να ενθαρρύνει τις επενδύσεις.

"Εταιρείες ρίχνουν πραγματικά χρήματα. Κάποιες από τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας στις ΗΠΑ ενδιαφέρονται για την Ελλάδα. Η Pfizer εγκαθιστά ένα κέντρο AI στην Ελλάδα, αξιοποιώντας την εξαιρετική δεξαμενή ταλέντου που έχουμε στη χώρα. Άρα δεν μιλάμε μόνο για τον τουρισμό, για τον ήλιο ή τις παραλίες, αλλά για μία χώρα που βγαίνει από την κρίση με πολύ γοργούς ρυθμούς", υπογράμμισε.

Σε ερώτηση για την κατάσταση στη Λιβύη, ο Πρωθυπουργός δεν έχασε την ευκαιρία να χαρακτηρίσει για ακόμη μία φορά "απαράδεκτη" τη συμφωνία Άγκυρας- Τρίπολης.

Νωρίτερα, σε ανοιχτή συζήτηση με τον καθηγητή Ιστορίας των Πανεπιστημίων Harvard και Stanford, Νίαλ Φέργκιουσον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επίσης απευθύνει κάλεσμα στους επενδυτές, ενώ παράλληλα απευθυνόμενος στους δανειστές της χώρας ζήτησε "να χαλαρώσουν" και να αποδεχθούν το ελληνικό αίτημα για μείωση πλεονασμάτων.

Ενδιαφέρουσα ήταν επίσης η συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο της Microsoft, ενώ σε πάνελ για το Green Deal της ΕΕ, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για ένα σχέδιο "που ενώνει την Ευρώπη".

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 19:37 - 23 Ιαν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.