ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποια θέματα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης Μητσοτάκη- Λε Μερ

22:53 - 23 Ιαν 2020 | Πολιτική
Ποια θέματα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης Μητσοτάκη- Λε Μερ
Το οικονομικό και επενδυτικό φόρουμ για την ελληνική οικονομία, που θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι στο πλαίσιο της επίσκεψής του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Γάλλο υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, Μπρουνό Λε Μερ.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε στον κ. Λε Μερ την ικανοποίησή του και την εκτίμηση του ελληνικού λαού για τη στήριξη της Γαλλίας μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη Μεσόγειο.

Παράλληλα, σύμφωνα με την κυβερνητική ενημέρωση, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ανάγκη μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, αλλά και στον smoothing mechanism. Τον μηχανισμό για τη μεταφορά των υπερ-πλεονασμάτων από το ένα οικονομικό έτος στο επόμενο.

Προηγουμένως, σε συνέντευξή του στο Bloomberg, ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι εγχώριοι και ξένοι επενδυτές αντιμετωπίζουν με νέα εμπιστοσύνη την Ελλάδα.

Τετ α τετ με την Καρρενμπάουερ

Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε στο Νταβός και με την υπουργό Άμυνας της Γερμανίας και πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Άννεγκρετ Κραμπ Καρρενμπάουερ. 

Στη διμερή συνάντηση συζητήθηκαν το περιβάλλον ασφάλειας στη Μεσόγειο, η κατάσταση στη Λιβύη και η συμπεριφορά της Τουρκίας. Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να είναι παρούσα στα επόμενα στάδια της διαδικασίας για τη Λιβύη. 

Το δεύτερο σκέλος της συζήτησης αφορούσε στην ιδιότητά της ως προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας, το οποίο συνυπάρχει με τη ΝΔ στους κόλπους του ΕΛΚ.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 23:06 - 23 Ιαν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.