ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δένδιας σε Τσαβούσογλου: Έτοιμοι να βοηθήσουμε στις προσπάθειες των αρχών

23:54 - 24 Ιαν 2020 | Πολιτική
Δένδιας σε Τσαβούσογλου: Έτοιμοι να βοηθήσουμε στις προσπάθειες των αρχών
Τηλεφωνική επικοινωνία είχε νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, την αλληλεγγύη και την αμέριστη συμπαράσταση της Ελλάδας στον τουρκικό λαό και την τουρκική κυβέρνηση που δοκιμάζονται από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε τη χώρα το βράδυ της Παρασκευής.

Ο κ.Δένδιας εξέφρασε, επίσης, την απόλυτη ετοιμότητα της χώρας μας να συντρέξει άμεσα τις προσπάθειες των τουρκικών αρχών για την παροχή κάθε απαραίτητης βοήθειας προς τους πληγέντες.

Επιπλέον, επικοινώνησε και με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη με τον οποίο συνεννοήθηκε να βρίσκονται σε ετοιμότητα κλιμάκια της ΕΜΑΚ ώστε να μεταβούν στην Τουρκία, εφόσον κριθεί σκόπιμο.

Ο κ.Δένδιας είναι σε διαρκή επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τον οποίο ενημερώνει για τις συναφείς εξελίξεις.

«Η ολόψυχη συμπαράστασή μου προς τον Πρόεδρο Ερντογάν και τον τουρκικό λαό μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την Τουρκία. Οι ελληνικές ομάδες έρευνας και διάσωσης είναι έτοιμες να βοηθήσουν», έγραψε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο Twitter.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:40 - 24 Ιαν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.