ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποια «μεγάλα κεφάλια» πολυεθνικών συνάντησε ο Μητσοτάκης στο Νταβός

13:59 - 25 Ιαν 2020 | Πολιτική
Ποια «μεγάλα κεφάλια» πολυεθνικών συνάντησε ο Μητσοτάκης στο Νταβός
Η προσέλκυση επενδύσεων ήταν ένας βασικός στόχος του ταξιδιού του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Νταβός. Στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ ο Πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κορυφαία στελέχη μεγάλων πολυεθνικών.

Συνοδευόμενος από τον επικεφαλής οικονομικό του σύμβουλο Αλέξη Πατέλη, ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε μεταξύ άλλων με τον πρόεδρο της Microsoft, Brad Smith, τον επικεφαλής της  Google  για τις χώρες της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, Matt Brittin, τον διευθύνοντα σύμβουλο της ENEL, Francesco Starace, τον πρόεδρο του Bloomberg  Peter T. Grauer, τη διευθύνουσα σύμβουλο της Visa Europe, Charlotte Hogg, τον ιδρυτή και εκτελεστικό πρόεδρο του WEF Davis Klaus Schwab, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Japan Bank for International Cooperation (JBIC), Tadashi Maeda και την οικονομική διευθύντρια της Heineken, Laurence Debroux.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε ως στόχο της Ελλάδας την προσέλκυση επενδύσεων ύψους 100 δισ. ευρώ σε βάθος επτά έως οκτώ ετών».

«Ξένοι επενδυτές κοιτούν την Ελλάδα και για πρώτη φορά λένε ‘υπάρχει ένα πειστικό αφήγημα για επενδύσεις εδώ’», είπε στο Bloomberg o Πρωθυπουργός, που όπως αναφέρουν άτομα του περιβάλλοντός του, σύντομα περιμένει να δει και απτά αποτελέσματα.

«Στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός επιβεβαιώθηκε το μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις στη χώρα μας σε ενέργεια, πράσινη οικονομία, τεχνολογία. Είμαστε στην αρχή μιας μακράς περιόδου ανάπτυξης για την Ελλάδα», εκτιμά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.