ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δημοσκόπηση: Η ψαλίδα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, τα κυβερνητικά «αγκάθια» και τα ελληνοτουρκικά

12:37 - 26 Ιαν 2020 | Πολιτική
Δημοσκόπηση: Η ψαλίδα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, τα κυβερνητικά «αγκάθια» και τα ελληνοτουρκικά
Μεγάλη παραμένει η ψαλίδα ανάμεσα στη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να είναι ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός, με ευρεία αποδοχή σε κεντρώους και κεντροαριστερούς.

Αυτό προκύπτει από τη νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για το «Βήμα της Κυριακής», στην οποία οι πολίτες εκφράζουν τη γνώμη τους και για την νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας,  Αικατερίνη Σακελλαροπούλου. Συγκεκριμένα το 59% συμφωνεί με την επιλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για την προεδρία της Δημοκρατίας. 

Παράλληλα, η Ν.Δ. συγκεντρώνει ποσοστό 37,1% έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί στην τρίτη θέση το Κίνημα Αλλαγής με 5,8% και πολύ κοντά το ΚΚΕ με 5%. Η Ελληνική Λύση είναι στην έκτη θέση με 4,8%, ενώ 4% συγκεντρώνει και το ΜεΡΑ 25. 

Αναφορικά με τη στάση των πολιτών απέναντι στον πρωθυπουργό, το 65% αξιολογεί θετικά τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντά του. Το ποσοστό απήχησής του στους κεντρώους αγγίζει το 71% και στους κεντροαριστερούς ψηφοφόρους το 52%. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός, με το 66% των ερωτηθέντων να απαντούν πως έχουν θετική γνώμη γι αυτόν. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει 41% θετικές γνώμες και 65% αρνητικές. 

Στο ερώτημα της καταλληλότητας για την πρωθυπουργία ο κ. Μητσοτάκης προηγείται με 30 μονάδες του Αλέξη Τσίπρα (48% - 18%). 

«Αγκάθια»: Προσφυγικό, Ασφάλεια και Παιδεία

Τρία είναι τα «καμπανάκια» που χτυπούν οι πολιτες στην κυβέρνηση. Πρόκειται για: την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας (οι θετικές γνώμες μειώθηκαν από το 52% στο 45%), την Παιδεία (οι θετικές γνώμες από 49% έπεσαν στο 38%), το Μεταναστευτικό (οι θετικές γνώμες από 25% έφθασαν στο 16%).

Ελληνοτουρκικά

Σε ό,τι αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το 61% θεωρεί πιθανό το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου με τη γειτονική χώρα.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:22 - 26 Ιαν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.