ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πατούλης: Πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του γαστρονομικού τουρισμού

14:32 - 26 Ιαν 2020 | Πολιτική
Πατούλης: Πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του γαστρονομικού τουρισμού
Την ανάγκη ενίσχυσης του γαστρονομικού τουρισμού στην Αττική που αποτελεί ένα από τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, εγκαινιάζοντας την 7η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition, η οποία πραγματοποιείται στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo, στο Μαρούσι.

Στην έκθεση, όπου δυναμική παρουσία έχει και η Περιφέρεια Αττικής, συμμετέχουν περισσότεροι από 350 παραγωγοί και οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν περίπου 3000 τοπικά προϊόντα από διάφορες γωνιές της Ελλάδος. Στη φετινή διοργάνωση, τιμώμενη είναι η Περιφέρεια Κρήτης.

Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της διοργανώτριας εταιρείας της έκθεσης, Κώστας Μοσχονάς. Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρ. Κράτσα, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Σ. Βοιδονικόλας, Αντιπεριφερειάρχες, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματικών φορέων και πλήθος κόσμου.

Ο κ. Πατούλης περιηγήθηκε στα περίπτερα της έκθεσης, μεταξύ των οποίων και αυτό της Περιφέρειας Αττικής, συνομίλησε με τοπικούς παραγωγούς και είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για όλα τα νέα προϊόντα, καθώς και για τις αναπτυξιακές προοπτικές  του κλάδου τροφίμων και ποτών, ειδικότερα στην Αττική.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι στο πλαίσιο της βούλησής του να προωθήσει με συγκεκριμένες δράσεις τον Τουρισμό υγείας και ευεξίας στην Αττική, θα δοθεί προτεραιότητα στη στήριξη και ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού. «Η Αττική μας, διαθέτει εξαιρετικά προϊόντα υψηλής ποιότητας, στα οποία θα επενδύσουμε και θα αναδείξουμε διεθνώς τονώνοντας την υπεραξία τους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια επικαλούμενος το συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας να διαθέτει μία από τις πιο υγιεινές διατροφές στον κόσμο, γεγονός που έχει αναγνωριστεί διεθνώς, υποστήριξε πως στο επίκεντρο των πολιτικών της νέας διοίκησης πάνω σε αυτόν τον τομέα, είναι η στήριξη των εξαγωγών και η προώθηση της πρωτογενούς παραγωγής της Αττικής, στις διεθνείς αγορές, με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας της αττικής γαστρονομίας.

Ειδικότερα προανήγγειλε τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την ανάδειξη και προώθηση των προϊόντων της Αττικής στις αγορές του εξωτερικού, την ενίσχυση της εξωστρέφειας μέσα από την υποστήριξη ανάλογων εκθέσεων και μεγάλων διεθνών εκθέσεων, αλλά και τη δημιουργία σχολής τουριστικών επαγγελμάτων και γαστρονομίας για την περαιτέρω εξέλιξη των τουριστικών υπηρεσιών, τα οποία διεθνώς αποτελούν πυλώνα για την προώθηση του γαστρονομικού τουρισμού. Παράλληλα τόνισε ότι θα στηριχθούν γαστρονομικά μουσεία, όπως παλαιά οινοποιεία, ελαιοτριβεία και κέντρα μελισσοκομικής, με στόχο την ανάδειξη της πολιτισμικής και ιστορικής υπεροχής της Αττικής στον τομέα της γαστρονομίας.

Με αφορμή την Κρήτη που είναι τιμώμενη Περιφέρεια, ο κ. Πατούλης εξήρε την μοναδικότητα των κρητικών προϊόντων και έκλεισε λέγοντας: «Αυτό είναι και το δικό μας στοίχημα στην Αττική, η ανάδειξη του γαστρονομικού της πλούτου. Σε αυτή την προσπάθεια, σας θέλουμε όλους αρωγούς, ώστε να αναδείξουμε και να διαδώσουμε τη γαστρονομική μας κληρονομιά , τα προϊόντα μας που έχουν κατοχυρωθεί στην παγκόσμια συνείδηση ως τα κατεξοχήν προϊόντα υγείας, ευεξίας και μακροζωίας»

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.