ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ερντογάν: Μην ασχολείστε μαζί μας και δεν θα σας πειράξουμε

13:35 - 28 Ιαν 2020 | Πολιτική
Ερντογάν: Μην ασχολείστε μαζί μας και δεν θα σας πειράξουμε
"Καθίστε ήσυχα και δεν θα σας πειράξουμε", είναι σε... ελεύθερη μετάφραση το νέο μήνυμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς την Ελλάδα.

«Ας μην ασχολούμαστε ο ένας με τον άλλον. Αν δεν το κάνουμε, δεν θα σας συμβεί το παραμικρό από εμάς», είπε συγκεκριμένα μιλώντας την Τρίτη σε δημοσιογράφους στη χώρα του ο Τούρκος Πρόεδρος, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ. Υποστήριξε μάλιστα ότι έχει πει αυτή τη φράση και σε επικοινωνία του με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια πτήσης από την Αλγερία στη Ζάμπια, ο Τούρκος πρόεδρος δεν έχασε την ευκαιρία να προχωρήσει και σε δηλώσεις για τη Λιβύη, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση αυτή.

«Τι δουλειά έχεις εσύ με τη Λιβύη; Πού είναι η Ελλάδα; Πού είναι η Λιβύη; Εξάλλου, στην υφαλοκρηπίδα οι παράκτιες ζώνες πρέπει να βλέπουν η μία την άλλη. Έρχεται να μας πει ότι η Κρήτη είναι ηπειρωτική χώρα για αυτούς. Πώς να το δεχτούμε αυτό;» είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Η προτροπή Τραμπ στον Ερντογάν

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστή συνομιλία του κ. Ερντογάν με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος φέρεται να τον προέτρεψε να "τα βρει" με την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή εκπρόσωπο τύπου του Λευκού Οίκου, Τζαντ Ντίρι, οι πρόεδροι ΗΠΑ και Τουρκίας «συζήτησαν την ανάγκη να σταματήσει κάθε ξένη εμπλοκή αλλά και να διατηρηθεί η κατάπαυση πυρός στη Λιβύη».

Παράλληλα Τραμπ και Ερντογάν «συμφώνησαν ότι πρέπει να σταματήσει η βία στο Ιντλίμπ της Συρίας».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Ντόναλντ Τραμπ «τόνισε την ανάγκη Τουρκία και Ελλάδα να επιλύσουν τις διαφορές τους στην ανατολική Μεσόγειο».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.