ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση της ΝΔ συρρικνώνει την δημόσια εκπαίδευση

17:01 - 28 Ιαν 2020 | Πολιτική
ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση της ΝΔ συρρικνώνει την δημόσια εκπαίδευση
Η σύσκεψη του Πρωθυπουργού με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έπειτα από σχεδόν 7 μήνες διακυβέρνησης, πραγματοποιήθηκε στον απόηχο των αντιδράσεων της εκπαιδευτικής κοινότητας, σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, «είναι πλέον φανερό ότι το όραμα της ΝΔ για την Παιδεία συνοψίζεται στη συρρίκνωση της δημόσιας εκπαίδευσης και την απαξίωση των πανεπιστημίων».

Ιδιαίτερη θέρμη επέδειξε η υπουργός Παιδείας να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις και τα συμφέροντα των κολεγιαρχών, επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Στη βιασύνη της να «τακτοποιήσει το ζήτημα», επικαλέστηκε το Ενωσιακό Δίκαιο, απέκρυψε αδιαβάθμητη αλληλογραφία και παραπλάνησε τη Βουλή. Δεν παραπλάνησε όμως την εκπαιδευτική κοινότητα, η οποία στέκεται απέναντι στην κυβερνητική πολιτική για την εκπαίδευση.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, «κατά τις 200 ημέρες διακυβέρνησης της ΝΔ, η δημόσια Παιδεία μίκρυνε και σημαντικές μεταρρυθμίσεις που συνάντησαν την ευρύτερη αποδοχή της εκπαιδευτικής κοινότητας και της κοινωνίας, είτε αναστάλθηκαν είτε καταργήθηκαν».

Τέλος, η Κουμουνδούρου τονίζει ότι «τα αντιδραστικά σχέδια της κυβέρνησης μας βρίσκουν ριζικά αντίθετους. Ο ΣΥΡΙΖΑ στέκεται στο πλάι εκπαιδευτικών, μαθητών, φοιτητών και ερευνητών, υπερασπίζοντας την ποιοτική δημόσια και δωρεάν Παιδεία και Έρευνα για όλες και για όλους».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.