ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προανακριτική Novartis: Νέες καταγγελίες εναντίον Παπαγγελόπουλου για «στήσιμο» διώξεων

16:38 - 28 Ιαν 2020 | Πολιτική
Προανακριτική Novartis: Νέες καταγγελίες εναντίον Παπαγγελόπουλου για «στήσιμο» διώξεων
Καταγγελίες για παρεμβάσεις του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, κατέθεσε στην Προανακριτική της Βουλής για τη Novartis ο πρώην εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος Παναγιώτης Αθανασίου.

Ο κ. Αθανασίου έρχεται να προσθέσει τις δικές του καταγγελίες σε άλλες που προηγήθηκαν και προκάλεσαν αίσθηση, όπως αυτές της κας. Ράικου. Ο πρώην εισαγγελέας ισχυρίστηκε πως δέχθηκε πιέσεις από τον κ. Παπαγγελόπουλο για να "κατασκευάσει" ενόχους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αθανασίου κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση ανέφερε: “Σε μια επίσκεψη μου είπε (ο κ. Παπαγγελόπουλος) “Παναγιώτη μου την εξουσία που έχω σήμερα με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν την είχα ποτέ στη ζωή μου" και σε άλλο σημείο πρόσθεσε: “Στην πορεία με καλούσε για να πληροφορείται την εξέλιξη υποθέσεων, κυρίως καναλαρχών. Με πίεζε για Αλαφούζο. Του έλεγα πως δεν υπήρχε καμία σκοπιμότητα. Για τις λίστες φοροδιαφυγής δεν έδειξε ενδιαφέρον. Εδειξε ενδιαφέρον για τα μιντιακα και τους καναλάρχες. Ηθελε ταχύτητα. Του κατέστησα σαφές οτι πως δεν είμαι διατεθειμένος να παρακάμψω τη νόμιμη διαδικασία για κανενα φυσικό πρόσωπο”.

Στην συνέχεια αποκάλυψε: “Για τον Βγενοπουλο μας πίεζε αφόρητα. Έφθασε στο σημείο να απειλεί πως δεν τελειώσει άμεσα ο φορολογικός έλεγχος θα “βγω στα κανάλια και θα πω ότι τα έχουν αρπάξει (οι ελεγκτές) από τον Βγενόπουλο” Τον ρώτησα “μα τι είναι αυτά που λες; έχεις στοιχεία;” απάντησε: “όχι, όμως είμαι σίγουρος πως θα έχουν αρπάξει”.

Ο κ. Αθανασίου αποκάλυψε και το ειδικό ενδιαφέρον του κ. Παπαγγελόπουλου για τον γνωστό δημοσιογράφο Γιώργο Παπαχρήστο: “Μου είπε έχεις τίποτα για τον δημοσιογράφο Παπαχρήστο; Λέω “όχι” και μου απαντά: “Δεν μπορεις να φτιάξεις κάτι;” Έμεινα εμβρόντητος”.

Διαβάστε επίσης:

Στη δικαιοσύνη κατά του Π. Αθανασίου προσφεύγει ο Δ. Παπαγγελόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 18:58 - 28 Ιαν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.