ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κατατέθηκε η τροπολογία για την υπόθεση ΠΑΟΚ-Ξάνθης

20:49 - 28 Ιαν 2020 | Πολιτική
Κατατέθηκε η τροπολογία για την υπόθεση ΠΑΟΚ-Ξάνθης
Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για το ποδόσφαιρο, που ψηφίζεται απόψε. Στην τροπολογία προβλέπεται αφαίρεση 5 έως 10 βαθμών είτε από το τρέχον είτε από το επόμενο πρωτάθλημα για περιπτώσεις πολυϊδιοκτησίας στον αθλητισμό.

Χθες η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού εισηγήθηκε την αποβολή ΠΑΟΚ και Ξάνθης από την Super League. Το θέμα σήμερα «πυροδότησε» και πολιτικές αντιδράσεις.

«Η χώρα έχει να αντιμετωπίσει κρίσιμα θέματα που δεν αφήνουν περιθώρια για νέα ένταση ή για ένα διχασμό» επεσήμανε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Παράλληλα επεσήμανε πως «με την τροπολογία επιχειρείται ένας εύλογος εξορθολογισμός των κυρώσεων» και μίλησε για μια ρύθμιση που σέβεται την αυτοτέλεια και το αυτοδιοίκητο των αθλητικών ομοσπονδιών.

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, είχε προαναγγείλει την εν λόγω ρύθμιση.

«Η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια να διχάζεται για το ποδόσφαιρο, ειδικά σε μια περίοδο με ανοικτά κρίσιμα εξωτερικά θέματα», τόνισε. Η κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, δεν θα επιτρέψει όμως ένα θέμα να θέσει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή που δοκιμάστηκε στα χρόνια της κρίσης, ούτε θα μείνει θεατής στο θέατρο του παραλόγου, με φόντο πολυετείς παθογένειες που προσβάλλουν κάθε Έλληνα πολίτη.

Όπως έκανε γνωστό, «με απόφαση του πρωθυπουργού επιβάλλεται άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία για να μην επιβάλλονται εξοντωτικές κυρώσεις για θέματα όπως αυτά για τα οποία γνωμοδότησε η ΕΕΑ», δήλωσε. Πρακτικά για θέματα όπως αυτά που γνωμοδότησε η ΕΑΑ δεν θα προβλέπεται υποβιβασμός.

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας την παραίτηση του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:03 - 28 Ιαν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.