ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαξίμου σε βουλευτές ΝΔ: Όποιος δεν ψηφίσει την τροπολογία διαγράφεται

12:26 - 29 Ιαν 2020 | Πολιτική
Μαξίμου σε βουλευτές ΝΔ: Όποιος δεν ψηφίσει την τροπολογία διαγράφεται
Υπό το φόβο διαρροών το Μαξίμουν στέλνει αυστηρό μήνυμα στους βουλευτές της ΝΔ, ενόψει της ονομαστικής ψηφοφορίας στη Βουλή για την τροπολογία με την οποία θα αποτραπεί ο υποβιβασμός ΠΑΟΚ και Ξάνθης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία για την τροπολογία και το Μέγαρο Μαξίμου διαβλέποντας τον κίνδυνο να υπάρξουν διαρροές έστειλε σαφές μήνυμα στους βουλευτές ότι δεν θα γίνει δεκτή οποιαδήποτε διαφοροποίηση από την κυβερνητική γραμμή.

«Η κυβέρνηση είναι υπεράνω ομάδων. Δεν μας αφορά αν διαμαρτύρεται ο ΠΑΟΚ γιατί αφαιρούνται βαθμοί ούτε αν διαμαρτύρεται ο Ολυμπιακός γιατί δεν υποβιβάζεται ο ΠΑΟΚ» είναι το μήνυμα της κυβέρνησης προς τους βουλευτές, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Παραπέμπουν μάλιστα χθεσινή διαγραφή του Θοδωρή Ζαγοράκη από την ευρωομάδα του κόμματος για να πείσουν πως "δεν αστειεύονται".

«Δεν πιστεύουμε ότι θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα με την ονομαστική ψηφοφορία. Κάποιες απουσίες είναι δικαιολογημένες, αλλά δεν θα υπάρξει πρόβλημα», διαβεβαίωσε λίγη ώρα πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Πάντως, η υπόθεση έχει ανάψει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό, επιβεβαιώνοντας τη θέση του Reporter.gr που από τη στιγμή που έσκασε η είδηση είχε γράψει ότι η απόφαση της ΕΕΑ για υποβιβασμό του ΠΑΟΚ έχει σοβαρές πολιτικές προεκτάσεις.

Αυτές φαντάζουν ακόμη πιο δύσκολα διαχειρίσιμες μετά την απόφαση Μητσοτάκη να παρέμβει ώστε να αποτραπεί ο υποβιβασμός του ΠΑΟΚ, αλλάζοντας τον νόμο βάσει του οποίου τιμωρήθηκε.

Βέβαια, πρέπει να σημειωθεί πως δεν... ζορίζεται μόνον η κυβέρνηση, αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Κίνημα Αλλαγής, ΚΚΕ, ΜέΡΑ25 και Ελληνική Λύση έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα απέχουν από την ψηφοφορία, ενώ δύσκολη είναι και η θέση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ιδίως αυτών της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Διαβάστε επίσης

Τελευταία τροποποίηση στις 12:34 - 29 Ιαν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.