ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πέρασε με 156 «ναι» η τροπολογία για ΠΑΟΚ-Απουσίαζε ο Σαμαράς

13:37 - 29 Ιαν 2020 | Πολιτική
Πέρασε με 156 «ναι» η τροπολογία για ΠΑΟΚ-Απουσίαζε ο Σαμαράς
Με 156 "ναι" πέρασε από το ελληνικό κοινοβούλιο η τροπολογία για αλλαγή του νόμου περί πολυϊδιοκτησίας στο ποδόσφαιρο και σχετίζεται με την υπόθεση ΠΑΟΚ και Ξάνθης.

Για την τροπολογία πραγματοποιήθηκε ονομαστική ψηφοφορία, έπειτα από σχετική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η ηγεσία της ΝΔ είχε θέσει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας, φοβούμενη διαρροές.

Αξίζει να σημειωθεί λοιπόν πως από τη ΝΔ υπερψήφισαν την τροπολογία 156 από τους 158 βουλευτές της. Απουσίαζαν ο Γιώργος Βαγιωνάς (βουλευτής Χαλκιδικής) που δήλωσε άρρωστος και έστειλε επιστολή πρόθεσης ψήφου (Ναι), αλλά δεν προσμετρήθηκε και ο Αντώνης Σαμαράς, που δεν εκδήλωσε πρόθεση ψήφου.

Πρόθεση ψήφου έστειλαν επίσης οι βουλευτές Μουζάλας, Ελευθεριάδου, Φάμελλος, Αλεξιάδης, Βαρδάκης, Αραχωβίτης, Αχτσιόγλου, οι οποίοι απουσίαζαν για διάφορους λόγους, αλλά δεν προσμετρήθηκε η ψήφος τους.

Συνολικά ψήφισαν 246 βουλευτές. Υπέρ της τροπολογίας ψήφισαν 156 βουλευτές (ΝΔ) και κατά 90 βουλευτές (ΣΥΡΙΖΑ, Ελληνική Λύση).

ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 απουσίαζαν από τη διαδικασία.

Αξίζει να σημειωθεί πως η απουσία του Αντώνη Σαμαρά προκάλεσε αίσθηση και συζητήθηκε, γεγονός που ανάγκασε τον πρώην Πρωθυπουργό να δώσει εξηγήσεις. Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, κ. Σταύρος Καλαφάτης, ανέφερε λοιπόν ότι δέχθηκε τηλεφώνημα από τον κ. Σαμαρά ο οποίος του είπε ότι «οι λόγοι της απουσίας του ήταν προσωπικοί».

Τελευταία τροποποίηση στις 16:58 - 29 Ιαν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.