ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δένδιας: Στηρίζουμε την ένταξη των χωρών των Βαλκανίων στην ΕΕ

16:05 - 29 Ιαν 2020 | Πολιτική
Δένδιας: Στηρίζουμε την ένταξη των χωρών των Βαλκανίων στην ΕΕ
Στρατηγικός στόχος για την Ελλάδα είναι η ένταξη του Μαυροβουνίου, αλλά και των υπόλοιπων βαλκανικών χωρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, από την Ποντγκόριτσα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ευρωπαϊκή προοπτική των βαλκανικών χωρών «είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρηθεί η ειρήνη, η σταθερότητα και η ευημερία στην περιοχή».

Όπως τόνισε ο κ. Δένδιας, συζήτησε με τον Μαυροβούνιο ομόλογό του Σέρντζαν Νταρμάνοβιτς, θέματα που έχουν να κάνουν με την ενίσχυση των «άριστων διμερών σχέσεών μας αλλά και την ΕΕ και τις περιφερειακές υποθέσεις».

{https://twitter.com/NikosDendias/status/1222480684687732738}

«Πρέπει να πω ότι υπάρχει περιθώριο βελτίωσης σε έναν αριθμό τομέων. Μπορούμε να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας στο εμπόριο, την ενέργεια, τον τουρισμό, τις μεταφορές και την έρευνα, λαμβάνοντας επίσης υπόψη την ένταξη του Μαυροβουνίου στην ΕΕ, την οποία ελπίζουμε ότι θα συμβεί στο άμεσο μέλλον» επεσήμανε ο κ. Δένδιας.

Ο υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία του Μαυροβουνίου. Ειδικότερα, έγινε δεκτός από τον πρόεδρο της χώρας, Μίλο Τζουκάνοβιτς και τον πρωθυπουργό, Ντούσκο Μάρκοβιτς, ενώ συζήτησε με τον ομόλογό του, Σέρντζαν Νταρμάνοβιτς, καθώς και με τον πρόεδρο της Βουλής, Ιβάν Μπράτζοβιτς.

Στη συνέχεια, ο κ. Δένδιας θα μεταβεί στην Κροατία, όπου θα συνομιλήσει με τον υπουργό Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 16:21 - 29 Ιαν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.