ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει δημοψήφισμα για να γίνει κόμμα με... ονοματεπώνυμο

12:06 - 30 Ιαν 2020 | Πολιτική
Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει δημοψήφισμα για να γίνει κόμμα με... ονοματεπώνυμο
Η είδηση που έβγαλε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ είναι η απόφαση για διεξαγωγή εσωκομματικού δημοψηφίσματος. Χωρίς, όμως, να ανακοινώνεται το ερώτημά του. Ούτε καν γενικώς τι θα αφορά...

Η απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας αναφέρει απλώς ότι αποφασίστηκε "η διεξαγωγή συμβουλευτικού δημοψηφίσματος στις 5-6 Απριλίου".

Ας βάλουμε τη φαντασία μας να δουλέψει... Με δεδομένο ότι το τελευταίο διάστημα έχει ανοίξει συζήτηση για το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ, ασφαλώς και το μυαλό όλων πηγαίνει σε αυτό το θέμα.

Θα αλλάξει, όμως, πράγματι όνομα ο ΣΥΡΙΖΑ; Πριν από λίγες μόνο ημέρες ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι "ισχυρό brand", που δεν πρέπει να αλλάξει.

"Το αν θα προστεθεί δίπλα και κάτι που να δίνει και μια άλλη προοπτική είναι ανοικτό και είναι συζητήσιμο, όλη αυτή τη συζήτηση όμως θέλουμε να τη διεξαγάγουμε όχι σε κλειστές πόρτες, αλλά πλατιά, με τον κόσμο που μας στηρίζει", πρόσθεσε.

Εύλογα λοιπόν οδηγούμαστε στο συμπέρασμα πως αυτό το δεύτερο όνομα ή αν θέλετε το επώνυμο του ΣΥΡΙΖΑ θα αφορά το δημοψήφισμα. Όπως λένε και κάποιοι μέσα στο κόμμα, χαριτολογώντας, "θα γίνουμε κόμμα με... ονοματεπώνυμο".

Αυτή μοιάζει, πάντως, να είναι η πρόθεση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα. Να προστεθεί και με τη βούλα το "Προοδευτική Συμμαχία" δίπλα στο "ΣΥΡΙΖΑ".

Εκτός απροόπτου λοιπόν τα μέλη του κόμματος θα ψηφίσουν για το νέο όνομα στο δημοψήφισμα που όπως αναφέραμε ήδη θα γίνει στις 5 και 6 Απριλίου, πριν δηλαδή από το Συνέδριο του Μαϊου. Εκεί το κόμμα θα πάει αναβαπτισμένο, με στόχο να βγει και αναβαθμισμένο.

Στο πλαίσιο αυτό, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε επίσης:

- Την διεξαγωγή μεγάλης κεντρικής πολιτικής εκδήλωσης στην Αθήνα στις 14 Φεβρουαρίου.

- Την διεξαγωγή του συνεδρίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στις 6-8 Μαρτίου.

 - Την διεξαγωγή τεσσάρων θεματικών προσυνεδριακών ημερίδων μέχρι το Πάσχα σε διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας, με αντικείμενο την αγροτική πολιτική, την αυτοδιοίκηση, το συνδικαλιστικό κίνημα και τον πολιτισμό.

- Την διεξαγωγή διεθνούς συνεδρίου αποτίμησης της κυβερνητικής θητείας στις 3-4 Απριλίου.

- Την διεξαγωγή συμβουλευτικού δημοψηφίσματος στις 5-6 Απριλίου.

- Οι λίστες μελών του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει του συνεδρίου θα οριστικοποιηθούν έναν μήνα πριν την διεξαγωγή του. Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχει ήδη αποφασιστεί, το συνέδριο θα διεξαχθεί 14 – 17 Μαΐου.

- Η εκλογή των συνέδρων θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 2-4 Μαΐου.

- Την επόμενη βδομάδα θα συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία για να επικυρώσει τον οδικό χάρτη προς το συνέδριο.

- Αποφασίστηκε τέλος ότι η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεδριάσει το διήμερο 8-9 Φεβρουαρίου.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.