ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπουργικό: Προτεραιότητα η πρόληψη στην Υγεία-Τρεις άξονες στο νομοσχέδιο ΟΤΑ

15:07 - 30 Ιαν 2020 | Πολιτική
Υπουργικό: Προτεραιότητα η πρόληψη στην Υγεία-Τρεις άξονες στο νομοσχέδιο ΟΤΑ
Το θέμα της υγείας είναι επίκαιρο, λόγω της εξάπλωσης του κοροναϊού παγκοσμίως, αλλά και της εποχικής γρίπης στην Ελλάδα και ο Πρωθυπουργός επέλεξε να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη, στη διάρκεια της σύσκεψης του υπουργικού συμβουλίου την Πέμπτη.

Για το λόγο αυτό συζητήθηκε πρώτο το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, το οποίο δίνει έμφαση στην πρόληψη, ενώ φυσικά ο κ. Κικίλιας ενημέρωσε τον κ. Μητσοτάκη, τόσο για το πώς κινείται η Ελλάδα στο θέμα του κορονοϊού, αλλά και σε αυτό της γρίπης, όπου γίνονται και προσπάθειες να καλυφθεί το πρόβλημα με ελλείψεις ορισμένων σημαντικών φαρμάκων που παρατηρούνται στην αγορά.

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογράμμισε πως «είναι πολύ σημαντική παρέμβαση η πρόληψη και μπορούμε να έχουμε θετικά αποτελέσματα, αν ακολουθούμε τέσσερις βασικούς κανόνες: υγιεινή διατροφή, έλεγχο του βάρους, αποχή από το κάπνισμα και το αλκοόλ και συστηματική άθληση».

Στη συνέχεια, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, παρουσίασε το νομοσχέδιο για τους ΟΤΑ με τρεις άξονες: Κινητικότητα, επιλογή θέσεων ευθύνης και πειθαρχικά συμβούλια. Όπως αναφέρθηκε, «υπάρχει ζήτημα να γίνεται πιο γρήγορα η κινητικότητα και να είναι περισσότερο καθολική» και για αυτό «καθιερώνεται κύκλος τεσσάρων μηνών για την ολοκλήρωση κινητικότητας και πρόθεση της κυβέρνησης είναι να γίνει πιο καθολική».

Σε ό,τι αφορά την επιλογή θέσεων ευθύνης, στόχος της κυβέρνησης είναι να γίνουν παρεμβάσεις, με στόχο να αναβαθμιστούν τα κριτήρια με τα οποία αποφασίζεται η επιλογή, η εμπειρία και η δομημένη συνέντευξη.

Για τα πειθαρχικά συμβούλια σκοπός είναι να εναρμονιστεί το πλαίσιο των ΟΤΑ με το υφιστάμενο στην κεντρική διοίκηση.

Στο υπουργικό συζητήθηκε επίσης το νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας. Η εμπειρία από το Μεταφορικό Ισοδύναμο δείχνει ότι υπάρχει πολύ χαμηλή απορροφητικότητα, όπως τονίστηκε στη συνεδρίαση και «χρειάζεται να δούμε το ζήτημα» σε συνεργασία με τα υπουργεία Τουρισμού και Υποδομών.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:22 - 30 Ιαν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.