ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας:Δεν μπορείτε να διαχειριστείτε ποδοσφαιρικούς παράγοντες, θα διαχειριστείτε τον Ερντογάν;

20:57 - 30 Ιαν 2020 | Πολιτική
Τσίπρας:Δεν μπορείτε να διαχειριστείτε ποδοσφαιρικούς παράγοντες, θα διαχειριστείτε τον Ερντογάν;
Το κυρίαρχο συναίσθημα που επικρατεί στην κοινωνία είναι η ανησυχία τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στη συζήτηση για την κύρωση του πρωτοκόλλου τροποποίησης της συμφωνίας αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας, μεταξύ της κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, σημείωσε ότι «η μεγαλύτερη αιτία της ανησυχίας των πολιτών είναι η εξωτερική σας πολιτική», για να σχολιάσει πως «όσα βλέπει να κάνετε σε άλλα πιο εύκολα θέματα, φουντώνει αυτή την ανησυχία».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «η ανησυχία αυτή είναι πολιτική, κοινωνική, εθνική, ειλικρινής». Αυτό διότι, είπε, στην οικονομία «οι οιωνοί δεν είναι καλοί», στην κοινωνία η κυβέρνηση εφαρμόζει «με αγριότητα μια πολιτική που ευνοεί τα πάνω στρώματα, και συμπιέζει ακόμα παρακάτω τα κάτω» και στο προσφυγικό βρίσκεται στα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε, όπως είπε.

 «Δυστυχώς μαζί σας βρίσκεται σε αδιέξοδο και η χώρα και σε μεγάλο αναβρασμό οι τοπικές κοινωνίες», συνέχισε, μιλώντας για «αδυναμία και επιτελική ανικανότητα» της κυβέρνησης να διαχειριστεί προβλήματα. «Γιατί εσείς γεννάτε αντί να λύνετε προβλήματα», τόνισε.

Σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρθηκε και στις εξελίξεις με το ποδόσφαιρο και τη σχετική κυβερνητική τροπολογία, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση ότι «δεν μπορεί να χωρίσει δυο γαϊδάρων άχυρα» και ότι «δεν είναι σε θέση να χειριστεί προς το συμφέρον της κοινωνικής ομαλότητας και της δικαιοσύνης κάποιους ισχυρούς του χρήματος και των ΜΜΕ». «Εδώ τα κάνετε μπάχαλο σε μια αντιπαράθεση ποδοσφαιρικού τύπου και οδηγείτε σε αχρείαστους, σε μια τέτοια ιδιαίτερα στιγμή, διχασμούς», είπε, θέτοντας το ερώτημα: «Θα διαχειριστείτε άραγε μια κρίση - ο μη γένοιτο - στα εθνικά μας ζητήματα; Θα διαχειριστείτε εσείς τον Ερντογάν, που δεν μπορείτε να διαχειριστείτε τους ποδοσφαιρικούς παράγοντες;».

«Ποια είναι τα φερέφωνα;»

Στην δευτερολογία του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επέμεινε ότι είναι λανθασμένη κίνηση  η κύρωση της συμφωνίας με ΗΠΑ σήμερα, πριν να διασφαλιστούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. «Εμείς είπαμε ότι η χώρα έπρεπε να πάρει σαφέστατη δέσμευση ότι εάν κλιμακωθούν οι προκλήσεις των γειτόνων μας , οι ΗΠΑ δεν θα περιοριστούν σε δηλώσεις», τόνισε.

Απαντώντας στον κ. Μητσοτάκη που τον μέμφθηκε για την απρόβλεπτη στάση του Α. Τσίπρα που έφερε τη χώρα στο Δημοψήφισμα και σε μνημόνιο, ο κ. Τσίπρας αντεπιτέθηκε, σημειώνοντας: «Εγώ ο απρόβλεπτος κατάφερα με τους βουλευτές και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και βγάλαμε την χώρα από το Μνημόνιο. Η απρόβλεπτη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε εξασφαλίσει συνέντευξη τύπου όταν πήγαμε στον Λευκό Οίκο και δεν σκουντούσαμε τον Τραμπ να πούμε μια λεξούλα. Τι πανηγυρίζετε για την επιστολή του Πομπέο; Γιατί δε σας τα είπε εκεί; Γιατί δεν τα είπε ο Τραμπ; όλη η Ελλάδα άκουσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ να λέει «βρειτε τα» με τον Ερντογάν και την άλλη μέρα ο τούρκος πρόεδρος είπε όλα αυτά τα απαράδεκτα. Ελπίζω η στάση της προβλεψιμότητας να μας βγει σε καλό».

Στο ίδιο πλαίσιο, αναφέρθηκε και στη συνέντευξη του Σύμβουλου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου ο οποίος μιλώντας στην Καθημερινή, είχε κρατήσει ίσες αποστάσεις ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα.

Επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε και για τις αναφορές του σε «νταβατζήδες» και στα «φερέφωνά» τους ΜΜΕ. «Μιλήσατε εσείς για εκλεκτικές σχέσεις με νταβατζήδες; ποιοι ειναι αυτοί; Ο κ. Μαρινάκης; Ο κ. Σαββίδης; πείτε μας ποιοι γιατί δε μας λέτε; Ποια είναι τα φερέφωνα , τα ΜΜΕ; Τα ΝΕΑ, το κανάλι One; το Open; ή μήπως το Έθνος;», διερωτήθηκε.

Η ΕΠΟ είναι υπό την εποπτεία της UEFA από το 2016 σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση μόλις εκλέχθηκε μείωσε κατακόρυφα την φορολογία τις μετεγγραφές κάνοντας δώρο στη διαπλοκή.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:51 - 30 Ιαν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.