ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΥΠΕΝ: Οι παρεμβάσεις για δασικούς χάρτες και διεκδικήσεις του Δημοσίου

13:54 - 31 Ιαν 2020 | Πολιτική
ΥΠΕΝ: Οι παρεμβάσεις για δασικούς χάρτες και διεκδικήσεις του Δημοσίου
Τις τρεις βασικές παρεμβάσεις που σχεδιάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχετικά με τη διαδικασία ανάρτησης των δασικών χαρτών, αλλά και των διεκδικήσεων ακινήτων του Δημοσίου, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης.

Σε απάντησή του στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Χρ. Μπουκώρου, ο κ. Χατζηδάκης εξήγησε πως η πρώτη παρέμβαση έχει να κάνει με την αύξηση των Επιτροπών Αντιρρήσεων, αλλά και τον καθορισμό της αμοιβή τους, καθώς αυτή θα συνδέεται με τον αριθμό αντιρρήσεων που θα εξετάζουν. Στόχος αυτής της παρέμβασης είναι να προχωρήσει πρακτικά πολύ γρήγορα όλη η διαδικασία εξέτασης των αντιρρήσεων, να έχουν κίνητρο επιτάχυνσης οι Επιτροπές. «Γνώμονας η κοινή λογική και ο ανυπεράσπιστος πολίτης» είπε ο υπουργός.

Με τη δεύτερη παρέμβαση, το σχέδιο νόμου θα προβλέπει ότι, όταν εξετάζεται η αντίρρηση κάποιου πολίτη και δικαιώνεται από την Επιτροπή Αντιρρήσεων, τότε αυτομάτως θα μπορεί να χρησιμοποιήσει το ακίνητό του όπως ο ίδιος νομίζει και όπως προβλέπει η νομοθεσία.

«Δεν θα περιμένει ο πολίτης να τελειώσει η εξέταση των αντιρρήσεων σε όλον τον Νομό για να μπορεί να κάνει ό,τι θέλει το χωράφι του ή όποιο ακίνητο έχει. Αυτός είναι ένας παραλογισμός, ο οποίος θα τελειώσει. Δεν μπορούμε να απαλλοτριώνουμε με αυτόν τον τρόπο την περιουσία των συμπολιτών μας» υπογράμμισε ο κ. Χατζηδάκης.

Η τρίτη παρέμβαση αφορά στην έκδοση υπουργικής απόφασης που θα προβλέπει το εύρος του πεδίου των δασικών χαρτών, βάζοντας τάξη στο ζήτημα των διεκδικήσεων του Δημοσίου.

Πως θα υλοποιηθούν οι παρεμβάσεις

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας αποσαφήνισε στη Βουλή ότι οι τρεις αυτές παρεμβάσεις θα υλοποιηθούν ως εξής:

Οι δύο πρώτες θα γίνουν με νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που θα συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο τον Φεβρουάριο και, αφού γίνει διαβούλευση, θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, στη Βουλή τον Μάρτιο.

Η τρίτη παρέμβαση θα γίνει με υπουργική απόφαση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.