ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρούτσης: Θα μειώσουμε ακόμη περισσότερο την ανεργία

23:15 - 31 Ιαν 2020 | Πολιτική
Βρούτσης: Θα μειώσουμε ακόμη περισσότερο την ανεργία
«Η ανεργία μειώνεται και θα επιδιώξουμε με όλες μας τις δυνάμεις να τη μειώσουμε ακόμη περισσότερο. Σήμερα είμαστε στο 16,6%, από 19,3% που ήταν στο τέλος του 2018. Έχουμε κάνει και κάνουμε κάθε μήνα βήματα, τα οποία βοηθούν στην αποκλιμάκωση της ανεργίας. Ευελπιστούμε στο τέλος του 2020 να πιάσουμε το 15%. Σταθερός στόχος μας είναι να φθάσει η ανεργία το μέσο όρο των ευρωπαϊκών κρατών» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας σε εκδήλωση στην Πάτρα.

Η ομιλία του υπουργού πραγματοποιήθηκε σε εκδήλωση που οργάνωσε στην Πάτρα η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών παραγωγικών φορέων, για την υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας με το υπουργείο Εργασίας, με σκοπό την υλοποίηση του προγράμματος REBRAIN GREECE.

Ο Γιάννης Βρούτσης αναφέρθηκε και στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, σημειώνοντας ότι «είναι ο πρώτος νόμος στην ιστορία του ελληνικού κράτους που έρχεται στη Βουλή με μία πλήρη και ενδελεχή αναλογιστική μελέτη, η οποία δείχνει ότι το σύστημα, με αυτό τον τρόπο που το εφαρμόζουμε, είναι βιώσιμο μέχρι το 2070».

Παράλληλα, έστειλε το μήνυμα, «να εμπιστευτούν όλοι και πάλι τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση διότι θα πάρουν υψηλότερη σίγουρη σύνταξη, ενώ επιπλέον η Ελλάδα αποκτά ένα από τα ασφαλέστερα ευρωπαϊκά συστήματα».

Αναφορικά με τις συντάξεις και το θέμα των αυξήσεων που έρχονται σε κύριες και επικουρικές, είπε ότι «αφορούν εργαζόμενους με 30 χρόνια και μία μέρα, που είναι σήμερα συνταξιούχοι. Κάποιοι θα πάρουν λεφτά στην τσέπη και από τις επικουρικές και από τις κύριες». Επίσης, ανέφερε ότι «αυτό το ασφαλιστικό νομοσχέδιο αγκαλιάζει όλο το μέλλον της χώρας μας, όσοι σήμερα είναι εργαζόμενοι και αύριο εργαζόμενοι, εφόσον θα έχουν κλείσει 30 χρόνια και μία μέρα, στο μέλλον θα έχουν υψηλότερη σύνταξη με αυτό το νόμο απ΄ ότι με τον νόμο Κατρούγκαλου».

Τελευταία τροποποίηση στις 23:45 - 31 Ιαν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.