ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Για… σαφάρι επενδυτών στην Αραβική Χερσόνησο ο Μητσοτάκης

09:00 - 03 Φεβ 2020 | Πολιτική
Για… σαφάρι επενδυτών στην Αραβική Χερσόνησο ο Μητσοτάκης
Στη Σαουδική Αραβία και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα συνεχίζει το… σαφάρι προσέλκυσης επενδυτών ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μετά τα ταξίδια του στις ΗΠΑ, την Κίνα, αλλά και τις διαρκείς επαφές με ευρωπαϊκά κράτη, που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα, όπως η Γαλλία, ο Έλληνας πρωθυπουργός επισκέπτεται τώρα τις συγκεκριμένες αραβικές χώρες, που διαθέτουν ασφαλώς από τα μεγαλύτερα κεφάλαια στον πλανήτη.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν στην Αραβική Χερσόνησο, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, και ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης.

Στις συναντήσεις του ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόκειται να ανακοινώσει την πρόθεσή του, να προχωρήσει με ταχύτητα η εξομάλυνση όλων των διαδικασιών, που θα επιτρέψουν την ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και των δύο χωρών που θα επισκεφθεί.

Άλλωστε, όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές, μέσα από την περιφερειακή συνεργασία περνά και η εμπέδωση της ειρήνης και της σταθερότητας, την ώρα που οι εξελίξεις στη Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή και τον Κόλπο είναι συνεχείς και απαιτούν συντονισμό.

Από τη στενότερη οικονομική συνεργασία της Ελλάδας με τις χώρες αυτές, αναμένεται να βγουν ωφελημένες ελληνικές εξωστρεφείς επιχειρήσεις, μέσω της συμμετοχής τους σε μεγάλα αναπτυξιακά και κατασκευαστικά project που βρίσκονται σε εξέλιξη ή σχεδιάζονται σε Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Στις συναντήσεις που θα έχει ο πρωθυπουργός, αναμένεται να συζητηθούν και τα γεωπολιτικά ζητήματα, αν και η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη είχε σχεδιαστεί πριν προκύψουν οι τελευταίες εξελίξεις με την Τουρκία και τη Λιβύη.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.