ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η αναφορά Γεωργιάδη για προστασία α'κατοικίας και τα αντιπολιτευτικά «πυρά»

10:31 - 03 Φεβ 2020 | Πολιτική
Η αναφορά Γεωργιάδη για προστασία α'κατοικίας και τα αντιπολιτευτικά «πυρά»
Διευκρινίσεις έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης μετά την αναφορά του για την προστασία της πρώτης κατοικίας, στο πλαίσιο χαιρετισμού που απηύθυνε σε εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου.

Μιλώντας για το θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας σε καμία προηγμένη οικονομία για να προσθέσει ότι «ούτε πρέπει να υπάρχει». 

Έσπευσε ωστόσο να πει ότι: «Ναι ήταν σωστός ο νόμος Κατσέλη, σωστά ψηφίστηκε τότε που η Ελλάδα κατέρρεε. Όσο η Ελλάδα εξέρχεται της κρίσης όμως, σε κάποιο σημείο της διαδρομής, μπορεί να διαφωνούμε ως προς το πότε πρέπει να είναι αυτό Απρίλιος του 2020 ή Απρίλιος του 2021, – αλλά σε κάποιο σημείο της διαδρομής ότι είσοδος στην κανονικότητα σημαίνει είσοδο στην κανονική καπιταλιστική οικονομία, που σημαίνει τράπεζες ισχυρές».

Με την τοποθέτησή του στο Open TV, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στο ΚΙΝΑΛ και προσωπικά στη Φώφη Γεννηματά τονίζοντας: «Στο βίντεο λέω "απόλυτη προστασία". Η απόλυτη προστασία σημαίνει ότι κι αυτός που έχει χρήματα, ο μπαταχτσής δηλαδή, δεν θα πληρώνει και δεν θα υφίσταται τις συνέπειες. Άρα εμείς, που χρηματοδοτούμε τις τράπεζες θα τον πληρώνουμε και θα του χαρίσουμε το σπίτι. Στο βίντεο λοιπόν λέω πείτε μας -απευθυνόμενος στη κ. Γεννηματά- ποια θέλετε να είναι τα κριτήρια; Όταν κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ 1996-2004 υπήρχε απόλυτη προστασία της κύριας κατοικίας; Όχι. Άρα, απόλυτη προστασία προ της κρίσεως δεν υπήρχε». 

{https://twitter.com/AdonisGeorgiadi/status/1224200764203118593}

Όσον αφορά στο νέο πλαίσιο του νόμου τόνισε: «Μέχρι τις 30 Απριλίου λοιπόν, όποιος αισθάνεται ότι κινδυνεύει το σπίτι του, να πάει στις τράπεζες, να μπει στην πλατφόρμα και να προστατεύσει το σπίτι του. Τα κριτήρια της πλατφόρμας δεν τα έβαλε ο νεοφιλελεύθερος Γεωργιάδης, αλλά ο αριστερός Τσίπρας».

«Ξαναλέω τι είπα εγώ στην ομιλία και λυπάμαι για το ΚΙΝΑΛ. Στο αίτημα για νομοθετική ρύθμιση για να υπάρξει απόλυτη προστασία, απαντήσαμε τα παραπάνω» κατέληξε ο υπουργός.

Η αντίδραση της αντιπολίτευσης

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ με τον τομεάρχη Οικονομίας, Νίκο Παππά, να τονίζει ότι «ο Μητσοτάκης χρεώνεται τις αθλιότητες Γεωργιάδη περί βλαπτικής προστασίας της α’ κατοικίας».

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρει ακέραιη την ευθύνη για τις αθλιότητες Γεωργιάδη εις βάρος όσων αδυνατούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους. Η άποψη πως ‘η προστασία της α’ κατοικίας ζημιώνει την οικονομία’ είναι αποκρουστική, απάνθρωπη και εσφαλμένη.»

«Αρκετά με την απάτη της ΝΔ. Οι πολίτες δεν θα ανεχθούν τον κυνισμό ή να τους κουνούν το δάκτυλο όσοι τους έφεραν στην καταστροφή».

ΚΙΝΑΛ: Μην του ξεφύγει και κανένας…

«Ο κ. Α. Γεωργιάδης αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος του χαιρετισμού του σε εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, για να τους πείσει πόσο σωστή είναι η απαίτηση των funds για γενικευμένους πλειστηριασμούς της Α΄ κατοικίας των δανειοληπτών. Δηλαδή να τους πάρουν τα σπίτια οι τράπεζες χωρίς εξαιρέσεις», αναφέρει σε σχόλιό του το γραφείο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής.

«Το επόμενο βήμα φανταζόμαστε είναι να επιβλέψει προσωπικά και να εγγυηθεί την εκτέλεση των εντολών των funds. Μην τους ξεφύγει και κανένας» καταλήγει το ΚΙΝΑΛ.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:04 - 03 Φεβ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.