ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Μπορούν να κινητοποιηθούν πολύ σημαντικά κεφαλαία από τον Κόλπο

16:50 - 04 Φεβ 2020 | Πολιτική
Μητσοτάκης: Μπορούν να κινητοποιηθούν πολύ σημαντικά κεφαλαία από τον Κόλπο
"Η βελτίωση του οικονομικού κλίματος στη χώρα μας έχει δημιουργήσει έντονο ενδιαφέρον κρατικών επενδυτικών φορέων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για επενδύσεις στην Ελλάδα", τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος την Τρίτη βρέθηκε στο Άμπου Ντάμπι.

Μετά τη Σαουδική Αραβία ο Έλληνας Πρωθυπουργός επισκέφθηκε και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με κύριο στόχο την προσέκλυση επενδύσεων.

«Υπάρχει μια ομάδα χωρών, με τις οποίες έχουμε κοινή αντίληψη για την προώθηση της σταθερότητας και της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή μας», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης σε συνομιλία του με δημοσιογράφους στο Άμπου Ντάμπι, κατά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Σχετικά με τις συζητήσεις που είχε στις δύο χώρες για την οικονομία και την προσέλκυση επενδύσεων σημείωσε πως «είναι ξεκάθαρο ότι υπήρχε ένα μεγάλο κενό στο επίπεδο των σχέσεων με τις δύο αυτές χώρες» και τόνισε: «Είναι βέβαιο ότι μπορούν να κινητοποιηθούν πολύ σημαντικά κεφαλαία από τον Κόλπο τα οποία θα στηρίξουν την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας».

«Έχουμε δρομολογήσει έναν ξεκάθαρο οδικό χάρτη για το πώς μπορούμε να κινητοποιήσουμε σημαντικά κεφαλαία από το Άμπου Ντάμπι», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.
 
Επίσης, σε ανάρτησή του στα social media έγραψε:
"Με τον Διάδοχο του Θρόνου του Άμπου Ντάμπι, Σεΐχη Mohammed Bin Zayed Al Nahyan συμφωνήσαμε στη στρατηγική εμβάθυνση των σχέσεων των δύο χωρών. Η βελτίωση του οικονομικού κλίματος στη χώρα μας έχει δημιουργήσει έντονο ενδιαφέρον κρατικών επενδυτικών φορέων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για επενδύσεις στην Ελλάδα".
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.