ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συστάσεις αλλά και στήριξη στον Θάνο Ντόκο από τον Μητσοτάκη

10:29 - 05 Φεβ 2020 | Πολιτική
Συστάσεις αλλά και στήριξη στον Θάνο Ντόκο από τον Μητσοτάκη
Λήξαν θεωρείται στο Μέγαρο Μαξίμου το ζήτημα που άνοιξε μετά τις δηλώσεις του Θάνου Ντόκου αναπληρωτή συμβούλου Ασφαλείας του πρωθυπουργού, στις οποίες άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεκμετάλλευσης με την Τουρκία στο Αιγαίο.

Ο κ. Ντόκος έκανε τις δηλώσεις αυτές στην κυπριακή εφημερίδα "Φιλελεύθερος" και είναι αλήθεια πως "συζητήθηκαν". Έτσι, ο ίδιος διευκρίνησε πως πρόκειται για καθαρά προσωπικές του απόψεις, αλλά επειδή δεν θέλει να δημιουργεί προβλήματα στην κυβέρνηση, έθεσε στη διάθεση του πρωθυπουργού την παραίτησή του.

Η στάση του κ. Ντόκου και οι διευκρινίσεις στις οποίες προέβη εκτιμήθηκαν από το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Πρωθυπουργός θεωρεί πως δεν συντρέχει λόγος διακοπής της συνεργασίες κι έτσι δεν έκανε δεκτή την παραίτηση. Συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη τονίζουν πάντως πως έγιναν συστάσεις στον κ. Ντόκο να περιορίσει τις δημόσιες δηλώσεις. Άλλωστε, σημειώνουν η δουλειά του συμβούλου και μάλιστα σε τόσο κρίσιμα και ευαίσθητα θέματα δεν είναι να μιλά δημοσίως.

Αναφορικά με την κυβερνητική θέση σχετικά με το ενδεχόμενο συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, τόνισε την Τρίτη σε συνέντευξή του στον Alpha πως δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.