ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Παναγιωτόπουλος διαψεύδει (;) τον Ερντογάν για τα Ίμια

15:36 - 06 Φεβ 2020 | Πολιτική
Ο Παναγιωτόπουλος διαψεύδει (;) τον Ερντογάν για τα Ίμια
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν άφησε να εννοηθεί με δηλώσεις που έκανε την Τετάρτη, ότι φέτος δεν υπήρξε επεισόδιο στην περιοχή των Ιμίων, την ημέρα της επετείου, επειδή η Τουρκία είχε προειδοποιήσει την Ελλάδα να μην κινηθεί προς τα εκεί.

Ο Τούρκος πρόεδρος σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους είπε ότι είχε στείλει μήνυμα στην Αθήνα να μην υπάρξει ένταση στα Ίμια.

Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ωστόσο, φέρεται να τον διαψεύδει: Ο Alpha σε εκπομπή του μετέδωσε ότι δημοσιογράφος του σταθμού συνομίλησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Αμυνας και του είπε πως δεν υπήρξε καμία συνεννόηση με την Τουρκία και πως είναι ψέματα όσα υποστηρίζει ο Ερντογάν.

«Εμείς εκείνη τη μέρα, όλη την Παρασκευή, τρέχαμε με το θέμα του ερευνητικού και παρακολουθούσαμε αυτό», είπε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο υπουργός Άμυνας και συνέχισε: «Άλλωστε, αυτές οι συζητήσεις δεν γίνονται από εμένα. Αν γινόντουσαν θα ήταν σε πολύ υψηλό επίπεδο, αλλά δεν έγιναν ποτέ».

Διάψευση από το υπουργείο

Λίγες ώρες αργότερα το γραφείο Τύπου του υπουργείου Άμυνας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει τα παραπάνω:

«Σχετικώς με πληροφορίες που αναπαράγονται στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας περί δηλώσεως του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαου Παναγιωτόπουλου, διευκρινίζεται ότι ουδέποτε προέβη σε ανάλογη δήλωση» αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΥΕΘΑ. 

«Όλα τα υπόλοιπα είναι προϊόντα ερμηνειών και εκτιμήσεων αυτών που τις εκφράζουν και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τους επίσημους διαύλους επικοινωνίας μεταξύ κρατών» καταλήγει η ανακοίνωση.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:46 - 06 Φεβ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.