ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης στους εμπόρους: Είστε η μεσαία τάξη- Μειώνουμε τους φόρους

14:36 - 07 Φεβ 2020 | Πολιτική
Μητσοτάκης στους εμπόρους: Είστε η μεσαία τάξη- Μειώνουμε τους φόρους
«Πρώτη κυβερνητική προτεραιότητα είναι να μπει τέλος στην απαράδεκτη φορολογική πολιορκία», τόνισε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα του συνεδρίου «Future of Retail» της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως η κυβέρνησή του έχει ήδη δείξει δείγματα γραφής, αλλά πρόσθεσε πως υπάρχουν κι άλλα περιθώρια για μειώσεις φόρων και σύντομα θα ανακοινωθούν νέες ελαφρύνσεις.

«Ο ΕΝΦΙΑ μειώθηκε ήδη κατά 22% και μάλιστα νωρίτερα απ' ό,τι είχαμε δεσμευτεί, ο συντελεστής φόρου στις επιχειρήσεις έπεσε ήδη από 28% στο 24% και ο φόρος στα μερίσματα από 10% στο 5%. Από 1,2 δισ. μειώσεων στους φόρους που ψηφίστηκαν στον προϋπολογισμό του 2020 τα 700 εκατ. αφορούν τον κόσμο της επιχειρηματικότητας, μεγάλης, μεσαίες και μικρής» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

"Η φορολογική ελάφρυνση της εργασίας είναι προτεραιότητά μας", συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός και ανακοίνωσε πως η εισφορά αλληλεγγύης θα μειωθεί και νωρίτερα από το 2021, όπως ήταν η προεκλογική δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας.

«Είστε η μεσαία τάξη της χώρας που πιέστηκε αλλά άντεξε»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ιδιαίτερες αναφορές για τον κλάδο του εμπορίου επισημαίνοντας την ξεχωριστή σημασία που έχει για την ελληνική οικονομία.

Απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους ο Πρωθυπουργός είπε: «Είστε η μεσαία τάξη της χώρας που πιέστηκε αλλά άντεξε τα χρόνια της κρίσης» και πρόσθεσε πως «το λιανεμπόριο υπήρξε πάντα μέτρο ευημερίας του τόπου».

Ανέφερε ακόμη πως το μερίδιο του λιανεμπορίου στο εθνικό εισόδημα είναι τώρα πάνω από 10% και οι θέσεις εργασίας που προσφέρει ξεπερνούν τις 700.000 δηλαδή το 18% του συνόλου των εργαζομένων» και συμπλήρωσε πως ο κλάδος «καλείται να προσαρμοστεί δημιουργικά στις ανάγκες του συνολικού μετασχηματισμού της ελληνικής και της διεθνούς οικονομίας».

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Διαβάστε επίσης:

Τελευταία τροποποίηση στις 14:58 - 07 Φεβ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.