ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπόθεση Novartis: Διαψεύδει τον Γ. Αγγελή η Μαρία Παπασπύρου

17:53 - 07 Φεβ 2020 | Πολιτική
Συμπληρωματική κατάθεση έδωσε η πρώην γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου, στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευάγγελο Ζαχαρή, που διενεργεί την έρευνα για τους δικονομικούς χειρισμούς στην υπόθεση της Novartis.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Παπασπύρου φέρεται να διέψευσε τα όσα είχε καταθέσει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής, ότι δηλαδή τόσο η ίδια, όσο και η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, γνώριζαν ότι ετοιμάζονταν προφυλακίσεις για τρία πολιτικά πρόσωπα πριν από τις εκλογές.

Παράλληλα, φέρεται να επικαλέστηκε έγγραφα που υπάρχουν στην δικογραφία, τα οποία κατά την ίδια καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς του κ. Αγγελή.

Η πρώην γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης φέρεται να υποστήριξε ότι ο κ. Αγγελής, ως εποπτεύων της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, όφειλε να καταγγείλει αμέσως εάν όντως υπήρχε ένα τέτοιο σχέδιο, και όχι να το θυμηθεί τώρα. Όπως φέρεται να είπε, εκ του αποτελέσματος και την αρχειοθέτηση της δικογραφίας Σαμαρά  αποδεικνύεται ότι δεν υπήρχε τέτοιο σχέδιο που περιγράφει ο κ. Αγγελής.

Τέλος, η κ. Παπασπύρου φέρεται να υποστήριξε ακόμη ότι ποτέ δεν εκβιάστηκε από την κ. Τουλουπάκη κι ότι όλες οι πιέσεις που ασκήθηκαν ήταν στο πλαίσιο της συνεργασίας τους προκειμένου να ολοκληρωθεί η έρευνα των επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.