ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεταναστευτικό- προσφυγικό: Η Ελλάδα πλήρως θωρακισμένη μέχρι την Άνοιξη

13:10 - 09 Φεβ 2020 | Πολιτική
Μεταναστευτικό- προσφυγικό: Η Ελλάδα πλήρως θωρακισμένη μέχρι την Άνοιξη
«Τους πρώτους μήνες της Άνοιξης η Ελλάδα θα είναι πλήρως θωρακισμένη για να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό -προσφυγικό ζήτημα» δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης Γιώργος Κουμουτσάκος.

Σύμφωνα με τον ίδιο «είναι θέμα εβδομάδων οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τα κλειστά κέντρα στα νησιά», ενώ «έχουν εντοπιστεί οι τοποθεσίες που θα γίνουν».

Ο κ. Κουμουτσάκος εξήγησε ότι «θα υπάρχει κλειστός χώρος για όσους δεν έχουν προσφυγικό προφίλ και έχουν προβατική συμπεριφορά».

Μιλώντας στον Σκάϊ, ανέφερε ότι «η χώρα πρέπει να έχει σαφή εικόνα για το ποιες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις παράγουν έργο και ποιες όχι» και συμπλήρωσε ότι «η τοποθέτηση πλωτών φραγμάτων εξετάζεται στο πλαίσιο της ενίσχυσης ασφάλειας των συνόρων». «Το έργο θα δοκιμαστεί, θα είναι πιλοτικό και όχι οριστικό», διευκρίνισε.

Σχολιάζοντας τις επαναλαμβανόμενες απειλές Τούρκων αξιωματούχων ότι «θα ανοίξουν τις πόρτες για μετανάστες», ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου είπε ότι «επιβεβαιώνουν ότι ελέγχουν τις ροές και προκαλούν ανησυχία στην Ευρώπη».

Ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε ακόμα ότι «αξίζει της προσοχής η γερμανική πρόταση για το μεταναστευτικό», προσθέτοντας ότι «θα χρειαστεί επίμονη δουλειά για να γεφυρωθούν οι τρεις διαφορετικές ομάδες στην Ευρώπη, οι χώρες υποδοχής, οι χώρες που αποτελούν προορισμό για τους μετανάστες και οι χώρες του Βιζέγκραντ».

Διαβάστε επίσης:

Τελευταία τροποποίηση στις 13:11 - 09 Φεβ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.