ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΥΡΙΖΑ: Στο επίκεντρο ο απολογισμός της κυβερνητικής θητείας

12:59 - 10 Φεβ 2020 | Πολιτική
ΣΥΡΙΖΑ: Στο επίκεντρο ο απολογισμός της κυβερνητικής θητείας
Ο απολογισμός της κυβερνητικής θητείας βρίσκεται στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που πραγματοποιείται αυτήν την ώρα στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου.

Το κείμενο του απολογισμού ετοίμασαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Αριστείδης Μπαλτάς, Θοδωρής Δρίτσας και Γιάννης Δραγασάκης και απεστάλη στα μέλη της ΠΓ την Παρασκευή προκειμένου να συζητηθεί σήμερα.

Χαρίτσης: Η αριστερά πρέπει να απευθυνθεί σε ευρύτερα στρώματα

«Στον ΣΥΡΙΖΑ όλοι συνομολογούν ότι η διεύρυνση και η οργανωτική αναβάθμιση του κόμματος πρέπει να προχωρήσει», διεμήνυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Μεσσηνίας Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στον ρ/σ Alpha 98.9. «Αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε μετά τις εκλογές του Ιουλίου», πρόσθεσε, «όταν με την ψήφο του ελληνικού λαού ο ΣΥΡΙΖΑ εδραιώθηκε ως ηγετική δύναμη του προοδευτικού φάσματος. Οι αριστεροί και προοδευτικοί πολίτες προσβλέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ για την ανατροπή του πολιτικού σκηνικού».

Ο εκπρόσωπος Τύπου υπογράμμισε ότι «είναι μία διαδικασία που διαμορφώνεται καθώς προχωράμε, μέσα από συζήτηση με τα μέλη μας και τους πολίτες. Χρειάζονται δοκιμές και ενδεχομένως κάποιες φορές να χρειαστεί να διορθώσουμε την πορεία μας, αλλά κανείς δεν διαφωνεί ως προς το στρατηγικό στόχο. Η αριστερά πρέπει να απευθυνθεί σε ευρύτερα στρώματα». Και πρόσθεσε πως «αντίθετα με τα κόμματα του παλαιού δικομματισμού, είμαστε ένα ζωντανό κόμμα στο οποίο όλες οι φωνές και οι διαφωνίες ακούγονται».

«Πολλοί ευρωπαϊκοί λαοί έχουν αρχίσει να στρέφονται προς προοδευτικές επιλογές, πιο πρόσφατο παράδειγμα μόλις χθες η Ιρλανδία», επισήμανε ο Αλ. Χαρίτσης, «πράγμα το οποίο δείχνει μια αλλαγή κατά των συντηρητικών δυνάμεων που οδήγησαν στην κρίση ολόκληρη την Ευρώπη».

Τελευταία τροποποίηση στις 13:14 - 10 Φεβ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.