ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το σήμα της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης

17:26 - 10 Φεβ 2020 | Πολιτική
Το σήμα της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης
Το σήμα της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης παρουσίασε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, με ανάρτησή του στο Twitter.

 «Ελλάδα, η Ευρώπη και ο Άνθρωπος βρίσκονται στο επίκεντρο του σήματος της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης. Χρώματα ελληνικά, σύμβολα ανθρωπιστικά που παραπέμπουν στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στο κέντρο ο άνθρωπος ως ελληνικός ήλιος. Το σήμα, σχηματίζει το ακρωνύμιο του διεθνούς οργανισμού (C.O.E), το οποίο συνδυάζεται με το G, από το Greece, σε μία αφαιρετική διάσταση», έγραψε.

Σημειώνεται, ότι η Ελλάδα αναλαμβάνει την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης, το δεύτερο εξάμηνο του 2020 (15.5 έως 18.11.2020), η οποία συμπίπτει με την επέτειο των 70 χρόνων από την υπογραφή της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (Ρώμη 4/11/50).

Το σήμα δημιούργησαν καθηγητές και φοιτητές του Τμήματος Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού, που μετείχαν στον διαγωνισμό.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.