ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αντιδράσεις στα νησιά για τις επιτάξεις και τις νέες δομές

17:58 - 10 Φεβ 2020 | Πολιτική
Αντιδράσεις στα νησιά για τις επιτάξεις και τις νέες δομές
Την αντίθεσή του στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό εξέφρασε ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρης.

«Όταν η τοπική κοινωνία δεν θέλει ένα έργο αυτό δεν γίνεται» δηλώνει ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης σχολιάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης με την οποία επιτάσσονται εκτάσεις γης σε Λέσβο, Σάμο και Χίο για τη δημιουργία κλειστών δομών παραμονής αιτούντων άσυλο.

Ο περιφερειάρχης κάνει λόγο για «έκπληξη», εκτιμώντας ότι η απόφαση «έγινε λόγω της συνάντησης της Πέμπτης και η κυβέρνηση θέλει να προλάβει μερικά πράγματα».

Την ερχόμενη Πέμπτη έχει ανακοινωθεί η πραγματοποίηση σύσκεψης για τις νέες δομές στο υπουργείο Εσωτερικών στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας με τη συμμετοχή της Περιφερειακής αρχής και των πέντε Δήμων των μεγάλων νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου.
 
«Οι αποφάσεις που έχουμε λάβει μιλάνε για καμία νέα δομή και κλείσιμο των υφιστάμενων. Τούτο έρχεται σε αντίθεση με τις αποφάσεις που έχουμε πάρει. Η κοινωνία θα αντιδράσει. Εμείς σεβόμαστε την βούληση της τοπικής κοινωνίας και ως μηχανικός έχω διδαχθεί ότι όταν η τοπική κοινωνία δεν θέλει ένα έργο αυτό δεν γίνεται. Με σωφροσύνη, χωρίς να εξάπτουμε τα πάθη, στο πλαίσιο της νομιμότητας θα κάνουμε αυτό που πρέπει» σημειώνει στη δήλωση του ο κ. Μουτζούρης.

Νωρίτερα, μιλώντας στο Real Fm, ο κ. Μουτζούρης υποστήριξε ότι ενημερώθηκε το πρωί από τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νότη Μηταράκη για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης και ειδικότερα για την επίταξη των περιοχών σε Λέσβο, Σάμο και Χίο προκειμένου να δημιουργηθούν κλειστές δομές.

Παράλληλα, ο κ. Μουτζούρης σημείωσε ότι, όπως είπε στον κ. Μηταράκη, «εγώ δεσμεύομαι από τις αποφάσεις των λαϊκών συνελεύσεων και του Περιφερειακού Συμβουλίου οι οποίες λένε καμία νέα δομή και κλείσιμο των υφισταμένων δομών. Τούτο, είναι πέραν των αποφάσεων που έχουμε και κατά συνέπεια θα πρέπει να συνομιλήσω και με τον κόσμο, με τους συνεργάτες μου και με τις υπόλοιπες παρατάξεις να δούμε πως θα το χειριστούμε».

Τέλος, ο κ. Μουτζούρης υπογράμμισε ότι εξήγησε τη θέση του στον αρμόδιο Υπουργό ενώ υπογράμμισε ότι θα πάει σήμερα στα σημεία που έχουν οριστεί προκειμένου να έχει πλήρη εικόνα.

«Πρέπει να γνωρίζουν στο Μέγαρο Μαξίμου ότι σε ετσιθελικά ειλημμένες αποφάσεις θα έχουν απέναντί τους το σύνολο της τοπικής μας κοινωνίας» δήλωσε από τη μεριά του ο αντιπεριφερειάρχης, Βασίλης Πανουράκης.

«Δεν ανεχόμαστε άλλο την κοροϊδία. Φτάνει! Η ανακοίνωση της κυβέρνησης μάς βρίσκει άκρως αντίθετους, αλλά τώρα πια και απέναντι! Δεν μας σεβάστηκαν ως νησιώτες ακρίτες» δηλώνει ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος.

Οι χώροι που επιτάσσονται είναι οι εξής:

1. Τοποθεσία Καράβας, Δήμος Δυτικής Λέσβου.
2. Τοποθεσία Κρητικού Λάκος / Ψείρα («17»), Δήμος Χίου.
3. Τοποθεσία Ζερβού (παραπλεύρως υπό κατασκευήν δομής), Δήμος Ανατολικής Σάμου.
4. Στρατόπεδο Καπετάν Λαζαρή, τοποθεσία Πυλί, Δήμος Κω.
5. Τοποθεσία Λέπιδα, Δήμος Λέρου.

Διαβάστε επίσης:

Τελευταία τροποποίηση στις 18:14 - 10 Φεβ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.