ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δένδιας: Τα τουρκολιβυκά μνημόνια υπονομεύουν την ειρήνη

18:57 - 10 Φεβ 2020 | Πολιτική
Δένδιας: Τα τουρκολιβυκά μνημόνια υπονομεύουν την ειρήνη
Συνάντηση με την Ισπανίδα ομόλογό του Αράντσα Γκονθάλεθ Λάγια (Arancha Gonzalez Laya), είχε τη Δευτέρα στη Μαδρίτη ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε κατά τη συνάντηση στο προσφυγικό - μεταναστευτικό καθώς και οι δύο χώρες είναι σημεία εισόδου και πρώτης υποδοχής προσφύγων και μεταναστών. Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Δένδιας ανακοίνωσε πως συμφώνησε με την Ισπανίδα ομόλογό του, οι δύο χώρες να διευρύνουν το συντονισμό τους στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά τη συζήτηση και την αναμόρφωση των κανόνων της Ένωσης για το άσυλο, αλλά και γενικότερα το μεταναστευτικό.

Επίσης ο κ. Δένδιας, όπως έκανε γνωστό, ενημέρωσε την Αράντσα Γκονθάλεθ Λάγια για τις σοβαρές επιπτώσεις της παραβατικής συμπεριφοράς της Τουρκίας στη σταθερότητα, την ασφάλεια και την ειρήνη στη Μεσόγειο, την κοινή μας πατρίδα ως μεσογειακών χωρών, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά. «Τόνισα ότι ο σεβασμός του Δικαίου της Θάλασσας είναι conditio sine qua non για την ειρήνη και τη σταθερότητα. Επανέλαβα ότι τα δύο τουρκο-λιβυκά μνημόνια, αν και άκυρα και παράνομα, καθώς παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και την Απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για εμπάργκο όπλων στη Λιβύη, υπονομεύουν ακριβώς αυτό το πολύτιμο για όλους μας αγαθό, την ειρήνη και τη σταθερότητα. Παράλληλα, δυναμιτίζουν τις προσπάθειες για την κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη. Αυτές τις προσπάθειες, τόσο η Ισπανία όσο και η Ελλάδα, είναι σε θέση να τις βοηθήσουν» ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο υπουργός Εξωτερικών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.